Spring navigation over

Forestilling om Aladdin er under opsejling

En række kreative personer er gået sammen om at stable en musikteater-forestilling på benene i Vollsmose. Forestillingen er inspireret af eventyret om Aladdin og skal have Vollsmoses unge på scenen.

Står det til en række initiativrige personer fra teater -, forlags-, og musikverdenen, kommer Vollsmoses unge til efteråret til at stå på scenen i en musikteater-forestilling inspireret af den danske digter Adam Oehlenschlägers lystspil ’Aladdin.

”Stykket fortæller om et ungt menneskes problemer med at finde sin egen identitet. Det knokler alle unge mennesker med. Derfor er jeg overbevist om, at forestillingen også siger de unge mennesker i Vollsmose noget, specielt når så mange har en flerkulturel baggrund,” siger en af initiativtagerne til forestillingen, Lorens Lassen.

Han er uddannet skuespiller og har i flere år arbejdet på Snoghøj Folkehøjskole, Andebølle Ungdomshøjskole og slår for øjeblikket sine folder på HF-linjen Flow. Han er således vant til at arbejde med unge mennesker.

 

Inspireret af Oehlenschläger

Eventyret om Aladdin stammer fra den arabiske eventyrsamling ’1001 nat’. Oehlenschlägers udgave af det arabiske eventyr blev trykt helt tilbage i 1805. Det skal man efter Lorens Lassens mening ikke lade sig afskrække af.

”Vi er inspireret af Oehlenschlägers udgave af Aladdin, hvor handlingen er henlagt til Persien, det nuværende Iran, og hvor Aladdin med hjælp fra en magisk lampe ender med at få sultanens datter, fordi han modnes. Men vi vil ikke følge stykkets handling slavisk. Det ville ikke sige unge mennesker i dag ret meget. Vi er nødt til at gøre stykket up to date,” fortæller han.

 

Musik skal der til

Forestillingen i Vollsmose består både af teater og musik. Det er ikke nogen tilfældighed.

”For de unge mennesker i dag er musik en meget vigtig del af deres hverdag. Ved at tilføre ’Aladdin’ en masse musik, regner jeg med, at det bliver lettere at få dem i tale,” siger forfatter, foredragsholder og mangeårig korleder Henrik Møller Jensen, der er projektets initiativtager.

’Aladdin’ er opført utallige gange på Det kongelige Teater. I 1919 skrev komponisten Carl Nielsen musik til stykket. Det er musik, der er skabt til et stort orkester og kor, men som også har et tydeligt orientalsk præg.

”Det håber jeg, de unge kan spejle sig i. Men i øvrigt forestiller jeg mig kun, at vi bruger fragmenter af Carl Nielsens musik og supplerer det med mere nutidige rytmer for eksempel rap,” siger han.

 

De unge skal være med

Initiativtagerne, der også tæller den lokale forfatter og sangskriver Jørgen Nancke, arbejder i øvrigt på et samarbejde med frivillige foreninger og institutioner i Vollsmose, blandt andet Camp U og Odense Musikskole. Forestillingen skal nemlig ikke bare være for de unge. De skal også være med i den.

”Jeg håber, vi sammen kan skabe et kreativt miljø og en god forestilling, der gør alle klogere på nogle af de problemer, man som ungt menneske slås med,” slutter Lorens Lassen.

Arbejdet med forestillingen forventes at gå i gang til efteråret.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her