Spring navigation over

Første årgang på Odinskolen er startet

25 Børnehaveklassebørn i rundkreds på gulvet med 4 voksne i skolefritidsordning Der bliver øvet sprog på et børnemøde i en af de tre grupper i Odinskolens forårs-SFO.

Knap 70 børn er efter en lang forsinkelse på grund af corona nu startet i forårs-SFO’en på Vollsmoses nye skole: Odinskolen. Vollsmose Avisen besøgte de kommende 0. klasser, der bliver den nye skoles første årgang.

En pige med fletninger rykker sig lidt tættere mod pædagogen i cirklen. Begge ben under hende hopper op og ned, og hånden er helt i vejret for at markere, at hun virkelig gerne vil svare på, hvad man bruger en blyantspidser til.

Klokken er ni om morgenen, og i forårs-SFO’en på Odinskolen er der børnemøde. Knap 70 børn startede den 15. april i forårs-SFO’en med halvanden måneds forsinkelse på grund af den høje coronasmitte i Vollsmose. Nu skal de indhente det forsømte med at blive klar til at starte i 0. klasse som den første årgang på Vollsmoses nye, ombyggede skole: Odinskolen.

”Børnene i forårs-SFO’en er den første årgang på den nye skole, og de første, der kommer til at bo her i 10 år og gå ud af 9. klasse i 2031. De bliver første generation på det, der skal være verdens bedste robotskole,” siger skoleleder Allan Feldskou.

Efter sommerferien bliver alle nuværende elever på Abildgårdskolen og H.C. Andersen Skolen en del af samme skole, når Odinskolen slår dørene op. Selvom corona-nedlukningen har været en forhindring for forskellige fællesaktiviteter, har de kommende klassekammerater på flere måder allerede taget hul på det fælles skoleliv. For eksempel er eleverne i 3. klasse på de to skoler blevet pennevenner og lærer hinanden at kende på forhånd.

 

Første generation på robotskole

”Vi skal øve os i det med at række hånden op,” siger pædagog Maise Sprotte venligt til gruppen af børn, da en af dem midt i dagens sprogøvelser udbryder, at hun har en madpakke med.

En bunke kort med billeder af en saks, et viskelæder og en skraldespand ligger på gulvet. Maise Sprotte løfter billedet af skraldespanden. 

”Hvem kan finde en skraldespand her i lokalet?” spørger hun, og samtlige børn spejder rundt og peger på de forskellige skraldespande.

I forbindelse med ’Den sidste Vollsmoseplan’ og på baggrund af et faldende elevtal på de to skoler i Vollsmose, besluttede byrådet i 2020 at fusionere H.C. Andersen Skolen og Abildgårdskolen til én ny profilskole, der skal have et robottema og fokus på teknologi og få flere i bydelen til at tilvælge den lokale folkeskole. En del af planen er også, at den nuværende Abildgårdskole skal bygges om og renoveres, så der den 1. august 2021 står 34 nye klasseværelser til Odinskolen. Den ombygning og modernisering er gået i gang.

Børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen har også besøgt Odinskoles kommende 0. klasser. Hun understreger, at den nye skole ikke blot skal blive et samlingspunkt for hele Vollsmose, den skal også rumme et benhårdt fagligt fokus for at blive til ’Verdens Bedste Robotskole’.

”At besøge forårs-SFO’en i Vollsmose var nok ugens mest livsbekræftende begivenhed. Børnene har endelig forladt børnehaven og er klar til at træde ind i skolelivet og oven i købet på en skole, der er midt i en kæmpe ombygning og fusion med naboskolen. 68 børn har taget forskud på fusionen og har fuld fart på at lege restaurant, blive gode til sprog og til at bygge og opfinde,” siger hun.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her