Spring navigation over

Politiet forlænger visitationszone og strafzone i to uger mere

tegning af kort over den skærpede strafzone pr. 25. juni 2020 Den skærpede strafzone dækker alle Vollsmoses parker pånær Granparken. Det vil sige, at visse former for kriminalitet begået i zonen kan straffes dobbelt så hårdt.

Den skærpede strafzone og visitationszone i Vollsmose bliver forlænget til den 13. august for fortsat at forhindre utryghedsskabende adfærd og kriminelle handlinger. Det meddeler Fyns Politi.

I dag klokken 15.00 skulle den skærpede strafzone samt visitationszonen i Vollsmose være udløbet, men Fyns Politi har netop forlænget zonerne, så de gælder frem til torsdag den 13. august klokken 15.00.

Beslutningen er truffet, fordi politiet vurderer, at der stadig er en aktiv konflikt mellem de to kriminelle grupperinger i området. 

- Først og fremmest er det helt afgørende for os, at vi sikrer roen, trygheden og sikkerheden for beboerne i området. At forlænge den skærpede strafzone og visitationszone forebygger kriminelle handlinger i området, og det lægger samtidig et tydeligt pres på de kriminelle grupperinger, siger politidirektør Arne Gram i en pressemeddelelse.

Visitationszonen blev oprettet torsdag den 18. juni efter der sent om aftenen forinden blev afgivet skud omkring Fyrreparken i Vollsmose. Den skærpede strafzone blev oprettet torsdag den 25. juni efter der sent om aftenen onsdag den 24. juni i Egeparken blev afgivet skud, som ramte en 31- årig mand uden tilhørsforhold til de stridende grupperinger. Manden afgik ved døden. Også en anden 31-årig mand – denne med relation til konflikten - blev ramt af skud og såret.

I en skærpet strafzone kan straffen for visse former for utryghedsskabende kriminalitet begået i strafzonen stige op til det dobbelte i forhold til gældende praksis. En visitationszone giver politiet udvidede rettigheder til at visitere personer og køretøjer inden for zonens område.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her