Spring navigation over

Politiet forlænger visitationszone og skærpet strafzone

Kortudsnit af visitationszonen juni 2020 Her gælder visitationszonen. Foto: Fyns Politi

Den skærpede strafzone og visitationszonen i Vollsmose bliver forlænget til den 16. juli for fortsat at forhindre utryghedsskabende adfærd og kriminelle handlinger, meddeler Fyns Politi.

I dag klokken 15.00 skulle den skærpede strafzone samt visitationszonen i Vollsmose være udløbet, men Fyns Politi har netop forlænget zonerne, så de gælder frem til torsdag den 16. juli klokken 15.00.

- Konflikten mellem grupperinger i området er ikke stoppet. Det viser vores efterforskningen. Konflikten har desværre haft yderst fatale konsekvenser med anvendelse af skydevåben. Derfor er det vores vurdering, at det er nødvendigt at forlænge både visitationszonen og den skærpede strafzone, således at vi kan sikre at borgerne, der bor og færdes i området, kan gøre det trygt og sikkert, siger politidirektør Arne Gram fra Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Visitationszonen blev oprettet torsdag den 18. juni efter, der sent om aftenen onsdag den 17. juni blev afgivet skud omkring Fyrreparken i Vollsmose. Der blev i den forbindelse ikke meldt om tilskadekomne.

Den skærpede strafzone blev oprettet torsdag den 25. juni efter der sent om aftenen onsdag den 24. juni igen blev afgivet skud. Denne gang med fatale følger. En 31-årig mand blev ramt og afgik ved døden. Med baggrund i efterforskningen er det intet, der tyder på, at den dræbte havde noget tilhørsforhold til de to stridende grupperinger. Også en anden 31-årig mand blev ramt af skud og såret. Denne mand har tilhørsforhold til de stridende grupperinger.

På baggrund af den yderst alvorlige skudepisode samt det fortsatte konflikt mellem de to grupperinger, har Fyns Politidirektør besluttet at forlænge både visitationszonen og den skærpede strafzone i to uger, så de er gældende frem til torsdag den 16. juli klokken 15.00.

Forlængelsen af den skærpede strafzone betyder, at straffen for visse former for utryghedsskabende kriminalitet begået i strafzonen stiger ind til det dobbelte i forhold til gældende praksis.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her