Spring navigation over

Litteraturpatruljen anbefaler: Clockwork Angel

Clockwork Angel er en fantasybog for unge, der byder på dæmoner, engle og personer, du forelsker dig i.

Tekst: Julie Nguyen, borgerjournalist og elev i Abildgårdskolens Litteraturpatrulje

Clockwork Angel er skrevet af forfatteren bag den succesrige serie ’The Mortal Instruments’ og foregår i samme univers, men i en anden tid.

Vi befinder os i 1878. Den 16-årige Tessa Gray er efter sin tantes død endt i London i søgen efter sin bror. Hun bliver dog kidnappet af Mørkesøstrene, før hun kan nå at finde ham. De fortæller hende, at hun har en sjælden evne: Hun kan transformere sig selv til et andet menneske. Mørkesøstrene lærer Tessa at bruge sin evne og fortæller hende, at hun skal giftes væk til en mystisk mand kaldet Magisteren. De dæmon-dræbende skyggejægere når dog at befri hende fra dem, inden det sker. Snart finder de ud af, at Magisteren er ude efter at regere det britiske imperium ved hjælp af en magisk hær af ustoppelige urværker. Sammen med skyggejægerne skal Tessa finde ud af, hvordan Magisteren skal stoppes. Det er dog lidt svært, hvis hun forelsker sig i dem.

Jeg elsker bare karaktererne i bogen. Tessa er virkelig let at relatere til, da hun er lidt af en bognørd. Også andre karakterer, man møder i bogen, er spændende på hver deres måde. Man møder Will med sin sarkasme og mørke humor, Jem med sin rolige personlighed og mange andre, man let kommer til at holde af. Plottet er også meget anderledes end de mange andre bøger, jeg har læst. For det første foregår den i 1878. Samfundet, miljøet og de sociale normer er altså anderledes end i nutiden, så man lærer også noget om, hvordan det var at leve i den tid. Bogen foregår også i universet fra ’The Mortal Instrument’, og man møder forfædrene fra karakterer i andre serier, hvilket er vildt fedt. Alt i alt en fantastisk bog, der byder på både action og kærlighed.

Jeg har læst den på engelsk, men den findes også på dansk og hedder ’Urværks-englen’. Det er første bog i serien ’The Infernal Devices’.

Clockwork Angel/Urværks-englen (2010)
Cassandra Clare
409 sider
Forlaget Borgen

Seneste Artikler

En hyldest til centervagten

Læs mere

Bayoumi vil inspirere unge til at drømme stort

Læs mere

Mit møde med Vollsmose

Læs mere

Stemmer fra byen

Læs mere

Walid levede for at hjælpe andre

Læs mere

I det seneste nummer af VollsmoseAvisen kan du blandt andet møde musikeren Bayoumi, der gerne vil inspirere unge i Odense til at følge deres drømme. Du kan også læse om centervagten på Vollsmose Torv, du kan lære at lave dine egne lysglas og lære at bage nordiske kæmpeklejner. 

Læs her