Spring navigation over

Filmen om Q’s Barbershop er nomineret til flere fornemme priser

Efter to år med et kamerahold i hælene blev frisør Qasim Ahmed og hans salon i marts 2019 til en færdig dokumentarfilm. PR-foto: Anders Nydam

Filmen om Qasim Ahmed og hans frisørsalon i Vollsmose Torv er nomineret til både en Bodil og en Robert i kategorien årets bedste dokumentar.

I over to år fulgte et filmhold fulgt i hælene på Qasim Ahmed for at optage, når han klipper børn, unge og ældre mænd og laver fede afrofrisurer. I marts 2019 kunne man se det endelige resultat af de mange timers optagelser, da dokumentarfilmen ’Q’s Barbershop’ fik premiere. Filmen er en spændende og humoristisk dokumentarfilm, der bidrager med en anderledes fortælling om Vollsmose og dets beboere og dermed er et frisk pust i debatten om bydelen, ifølge Vollsmose Avisens anmelder Ayan Yasin Abdi.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Et medrivende og humoristisk indblik i tankernes hos Vollsmoses drenge

Filmen om barbersalonen i Vollsmose Torv og Qasim, der som barn kom til Danmark fra det krigsramte Somalia, fik efterfølgende også en del opmærksomhed af medier, politikere og publikum. Og filmrejsen er tilsyneladende ikke slut endnu.

Dokumentarfilmen er for nylig blevet nomineret til både en Robert- og en Bodilpris for årets bedste dokumentar. Bodilprisen er Danmarks ældste filmpris, der uddeles af Danske Filmkritikere. Den bliver uddelt ved et gallashow lørdag den 29. februar.

Robertprisen bliver uddelt den 26. januar af FilmAkademiet, der består af film- og tv-professionelle.

'Q's Barbershop' kan streames på DR TV her

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her