Spring navigation over

Byråd holder ekstra-møde om nedrivninger

Mandag morgen skal byrådet samles til ekstraordinært byrådsmøde for at behandle en sag om miljøkonsekvenserne af nedrivningerne i Vollsmose. Det skriver Fyens.dk.

Enhedslisten blev mødt af kritik, da de i byrådet onsdag modsatte sig at tage diskussionen om en VVM-undersøgelse, der skal vurdere påvirkningen af miljøet, når nedrivningerne i Vollsmose tager fart, ifølge Fyens.dk.

Det er boligforeningerne CIVICA og FAB, der har søgt om at få foretaget en frivillig miljøvurdering af nedrivningerne. I en miljøvurdering undersøges de virkninger, projektet kan have på omgivelserne. Hvis der er negative væsentlige virkninger, skal det undersøges, hvordan de kan undgås eller reduceres. Et så omfangsrigt nedrivningsprojekt kan have væsentlige virkninger på mennesker og miljø.

Miljøvurderingen skulle have været godkendt i By- og Kulturudvalget, men Enhedslisten brugte deres såkaldte standsningsret og løftede sagen ind på et byrådsmøde med argumenter om, at debatten skal være offentlig og synlig.

Flere partier mente, at det var unødvendigt at udsætte sagen til næste byrådsmøde om knap en måned. Efter en halv times diskussion indkaldte borgmesteren derfor til et ekstraordinært byrådsmøde på mandag med ét punkt på dagsordenen: VVM-undersøgelsen i forbindelse med nedrivningerne i Vollsmose.

Seneste Artikler

En hyldest til centervagten

Læs mere

Bayoumi vil inspirere unge til at drømme stort

Læs mere

Mit møde med Vollsmose

Læs mere

Stemmer fra byen

Læs mere

Walid levede for at hjælpe andre

Læs mere

I det seneste nummer af VollsmoseAvisen kan du blandt andet møde musikeren Bayoumi, der gerne vil inspirere unge i Odense til at følge deres drømme. Du kan også læse om centervagten på Vollsmose Torv, du kan lære at lave dine egne lysglas og lære at bage nordiske kæmpeklejner. 

Læs her