Spring navigation over

Ny præst vil holde på traditionerne

Jens Lind Andersen er den nye sognepræst i Vollsmose Kirke. Han har været sognepræst forskellige steder i Danmark i 20 år.

Jens Lind Andersen er ny præst i Vollsmose Kirke. Han vil holde den grundtvigske tradition i hævd, gøre kristendommen forståelig og gerne opfattes som en god nabo af andre trosretninger.

Vollsmose Kirke har fået en ny præst. Jens Lind Andersen startede i jobbet den 1. november. For ham er det en ønskestilling, han har givet sig i kast med.

- Efter 10 år som indvandrerpræst glæder jeg mig til at være sognepræst igen. Og jeg tror, at de erfaringer, jeg har med mig, giver mig gode forudsætninger for at bestride stillingen, siger han.

Udover at have mange års erfaring med opsøgende arbejde blandt flygtninge, indvandrer og kristne fra andre kulturer, er han en præst, der er meget inspireret af Grundtvig.

- Man kan ikke være præst i den danske folkekirke uden at forholde sig til Grundtvig. Han har simpelthen formuleret så meget af det, der er gængs kristendomsforståelse og tradition i den danske folkekirke, fastslår Jens Lind Andersen og henviser til salmerne, dåben og nadveren. 

Han siger også ærligt, at med ham som præst er det mere traditionen end fornyelsen, der er kommet til Vollsmose.

- Hvis man ikke holder fast i traditionen, har man ikke noget at give til de mennesker, kirken er til for. Kirken skal være et fast holdepunkt. Og den skal opfattes tidløs.

 

Medlemmerne i centrum

Jens Lind Andersen er ikke i tvivl om, hvad hans vigtigste opgave er som folkekirkepræst i Vollsmose.

- Det er at være præst for de omkring 2.800 personer i Vollsmose, der er medlemmer af folkekirken, og som betaler min løn. De har krav på, at jeg gør, hvad jeg kan for at opbygge et menighedsliv og et kristent fællesskab omkring dem, siger han.

Som så mange andre steder i Danmark er det først og fremmest mennesker, der er oppe i årene, der kommer til gudstjenesten i Vollsmose Kirke. Det har Jens Lind Andersen det fint med.

- Opgaven er den samme uanset, hvem der kommer - nemlig at samle menigheden og gøre et godt stykke arbejde, når man har dem.

 

Fat i børnefamilier

Den nye sognepræst har dog også et ønske om at få andre grupper i tale end de lidt ældre.

- Jeg vil gerne have fat i børnefamilierne, og de 0-14-årige. Jeg forestiller mig, at vi laver nogle familiegudstjenester omkring de store højtider, jul, påske og pinse, hvor vi fortæller børnene om Guds ord til disse begivenheder, forklarer han.

Derudover glæder den erfarne sognepræst sig til igen at have med konfirmander at gøre. Det har han ikke haft siden 2007.

- Det er altid sjovt og altid noget af en udfordring. Kedeligt plejer det i hvert fald ikke at være, lyder det fra den mangeårige sognepræst.

 

Formidling alle forstår  

Det ligger Jens Lind Andersen meget på sinde at formidle det kristne budskab, så alle kan forstå det. Men det er en stor opgave.

- Jeg har altid haft den opfattelse, at det er en større intellektuel kraftpræstation at forkynde kristendommen rigtigt, så selv et barn kan forstå det, end at sidde som professor på et universitet og tale lærd til de studerende, siger han og giver et eksempel:

- Hvis man på et universitet siger: jeg har mødt en engel, tror de, man er idiot. Siger man derimod: jeg har haft en transcenderende erfaring, synes de, man er meget interessant. Betydningen er imidlertid den samme, forklarer han.

Det illustrerer efter hans opfattelse meget godt, hvad opgaven er, hvis man skal have et budskab ud over rampen.

- Det skal gøres enkelt og på en måde, så det også er seriøst, siger præsten.

 

Vil være en god nabo

Erfaringer fra de 10 år som indvandrerpræst i det tværkulturelle, folkekirkelige projekt Mødested Amager kan Jens Lind Andersen bruge i Vollsmose, hvor der er langt flere muslimer end folkekirkekristne.

- Erfaringerne har givet mig stor respekt for muslimer, der er bevidste om det, de selv tror på. For det har tvunget mig til selv at overveje, hvad, jeg synes, kristendom er. Det har været som at være på skolebænken igen, siger Jens Lind Andersen og fortsætter.

- Men jeg har absolut ingen intentioner om at omvende nogen muslimer. Hvis nogen vil tale med mig om tro eller livet, vil jeg bare blive glad. Og så håber jeg i øvrigt, at man vil betragte mig som en god nabo, siger han.

Han ser desuden frem til juledagene i kirken. 

- Man kan ikke undgå at lade sig rive med af den gode stemning i kirken. Jeg glæder mig hvert år over julens budskab, der giver håb og trøst til alle og i øvrigt understreger, at vi alle er gode nok, som vi er. Det er noget, alle mennesker kan forholde sig til, ligegyldigt hvilken livssituation de end måtte være i, lyder det fra Jens Lind Andersen.

Der er julegudstjeneste i Vollsmose kirke den 24. december klokken 11.00.

Seneste Artikler

Rising Streetfood Festival

Læs mere

Den boligsociale helhedsplan er godkendt

Læs mere

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere