Brombærmarmelade
12. september 2019Det er som om, at jo nemmere det er blevet at gå hen og finde alt i køledisken, jo sjovere er det blevet at finde maden selv, skriver borgerjournalist Rene Agergaard. Han serverer denne gang marmelade med selvplukkede brombær.
Det er som om, at jo nemmere det er blevet at gå hen og finde alt i køledisken, jo sjovere er det blevet at finde maden selv. På den måde kommer man også ud i naturen, og man får hurtigt gået nogle kilometer. Man får faktisk også brugt kroppen på en god og anderledes måde - for eksempel hvis man er ude at plukke brombær. Så skal man lige nå de store bær på den der gren, som ikke er til at komme til. Når man kommer hjem med brombærhøsten, er det kun fantasien, der sætter grænser. Prøv brombær i en vildtsovs eller lav glaserede grøntsager med brombær og honning. Brombær er selvfølgelig også lækkert i en kage eller som saft. I denne omgang har jeg dog valgt en lille hurtig opskrift på brombærsyltetøj med et strejf af nordafrikanske krydderier. Velbekomme.
Det skal du bruge:
250 g brombær
75 g honning
½ tsk. melatin
½ tsk. ras el hanout
Lidt vodka eller atamon
Sådan gør du: Rens brombærrene, put dem i en gryde og kog dem møre ved svag til middel varme. Tilsæt honning og krydderi under omrøring og kog i to minutter. Tilsæt melatin under omrøring. Kog i yderligere to minutter. Skum marmeladen af. Skyl et marmeladeglas i vodka eller atamon. Fyld marmeladen på glasset. Luk straks og lad det køle af.