To investorer kan se muligheder i Vollsmose
14. oktober 2019 Foto: ColourboxEn lokal ejendomsinvestor og en større entreprenør, der blandt andet har investeret i privat boligbyggeri i Gellerupparken, afviser ikke muligheden for at investere i Vollsmose på et tidspunkt.
Der skal lokal kærlighed til, når der skal bygges private boliger i Vollsmose, ifølge Jesper Steen Tastesen. Han er ejer af Tasfo Selskaberne, der blandt andet fokuserer på ejendomsudvikling i primært Odense.
Er du interesseret i at investere i Vollsmose?
- Det er endnu ikke tiden til at spørge, om man er klar til at investere eller ej. Der er en lang række ting, der skal være på plads først. For det første skal kommunen tage endnu mere stilling til infrastrukturen. For eksempel skal letbanens næste etape i min verden være vedtaget. Man skal også være helt sikker på, at der ikke er for stor modstand fra Vollsmoses borgere, for det vil vi som investor ikke blive fanget i. Så lige nu er vi ikke klar til at investere. Men som lokal investor vil vi gerne være med til at udvikle og gøre byen bedre, og hvis man kan få ghettoprædikatet væk fra Vollsmose ved at lave noget nyt, så medvirker vi gerne.
Hvad skal der til for, at I ville investere?
- De grundlæggende ting skal være på plads - altså som eksempelvis letbanen. Jeg mener også, at det er vigtigt, at kommunen giver mulighed for, at områdets udvikling får en lokal forankring. Det vil sige, at man ikke blot sælger arealer til store pensionsselskaber, men også får os lokale investorer med. Der skal lokal kærlighed til. Så kommunen skal lave planen, så man kan opdele arealer i mindre byggefelter, så mindre investorer også kan komme til. Der skal være mangfoldighed i investorerne for at trække forskellige typer beboere til Vollsmose, som man gerne vil med planen. Og så er det vigtigt, at kommunen viser, at de virkelig mener det her.
For et par uger siden var det et møde om Vollsmoses udvikling for private investorer, hvor du blandt andet deltog. Hvad tog du med derfra?
- Panelet til mødet havde erfaringer med at ændre udsatte områder. De erfaringer er gode at bygge videre på og var til inspiration. For eksempel var letbanen også et kritisk punkt i Gellerup.
’Vollsmose kan være en mulighed’
Jens Skinnebach er afdelingschef i Århus hos A. Enggaard A/S - entreprenør, udvikler og ejendomsinvestor, der blandt andet har investeret i privat boligbyggeri i Gellerupparken. Han afviser ikke at investere i Vollsmose.
Hvad fik jer til at investere i Gellerup?
- Det var især beliggenheden, der er god, og udviklingsplanen for området var meget ambitiøs. Vi kunne se det offentlige og boligorganisationer mente det alvorligt med de investeringer, de selv lavede. Og så var der planer om infrastruktur. Det var de væsentligste ting. Men derudover ville vi gerne lave noget i et udsat boligområde, hvor vi med vores indgang og kompetencer som en traditionel virksomhed kan være med til at præge en positiv udvikling. Det ville vi gerne bidrage med.
Hvorfor?
- Vi har endnu ikke set resultatet af de store træk i udviklingsplanen i Gellerup, men vi har en klar forventning om, at det også bliver en god forretning på sigt. Det er en langsigtet investering. Man skal ikke tro på hurtigt afkast, som hvis man bygger boliger på andre beliggenheder.
Kunne I se jer selv investere i Vollsmose?
- Ja. Det er ikke sikkert, men det kunne sagtens være en mulighed. Vi vil gerne knyttes tættere til Odense, og Vollsmose kan være et strategisk sted at investere. Vi har allerede erfaringer fra Gellerup, som vi kan tage med videre. Det kunne jeg godt se for mig, hvis udviklingsplanen er tilpas ambitiøs, og det offentlige byder ind. Det er ikke nok med gode idéer, der skal også være konkrete planer og spillere, der mener det alvorligt. I Aarhus valgte kommunen for eksempel at lægge en hel forvaltning og 1.000 arbejdspladser i Gellerup. Det var ambitiøst. Det blev ikke kun ved snakken, men blev faktisk realiseret. Som investor vil vi gerne se noget effekt og se, at planerne bliver ført ud i livet.