Spring navigation over

Sådan stemte Vollsmose til folketingsvalget

De valgtilforordnede var endnu engang klar med stemmesedler på Camp U i går, da der var folketingsvalg. Camp U var også Vollsmoses valgsted, da der skulle stemmes til Europa-Parlamentsvalg den 26. maj.

Radikale Venstre blev det største parti blandt vælgerne på Camp U i Vollsmose ved gårsdagens folketingsvalg. Liberal Alliance fik færrest stemmer.

4.019 stemmer blev i går afgivet på Camp U i forbindelse med folketingsvalget. Af dem gik mere end hver tredje stemme til Radikale Venstre, der også ved Europa-Parlamentsvalget høstede mange stemmer i Vollsmose. På landsplan fik partiet 8,6 procent af stemmerne og gik frem med 4 procentpoint. I Vollsmose gik partiet frem med 29,6 procentpoint. 

LÆS OGSÅ: 'Vi skal ikke bare læne os tilbage i sofaen og være ligeglade'

Ved valgene i 2015 og 2011 blev Socialdemokratiet det største parti i Vollsmose. I år indtog partiet en andenplads med 24,9 procent af stemmerne. Kun 0,3 procent satte krydset ved Liberal Alliance, der var det parti, der fik færrest stemmer på Camp U. 

 

Bydelssøstre gik til valg

I ugerne op til folketingsvalget har forskellige beboere taget initiativer for at få flere til stemme. Foreningen We Enjoy stod bag en politisk paneldebat op til valgdagen, og Vollsmoses bydelssøstre inviterede alle til at gå med dem i samlet trop til Camp U for at sætte krydset. En smule flere af de stemmeberettigede i bydelen tog i år turen til valgstedet sammenlignet med sidste valg i 2015. 

LÆS OGSÅ: Flere stemte til EP-valg i Vollsmose

Hvor 67,2 procent stemte ved valget i 2015, gik 70,5 procent af de stemmeberettigede i år i valgboksen. Til sammenligning var stemmeprocent på 75,7 ved folketingsvalget i 2011. 

I Odense stemte 84,3 procent. Og på landsplan var stemmeprocenten på 84,5. 

Se flere af resultaterne fra Camp U her.

Fordeling af stemmer på Camp U i procent

Radikale Venstre: 33,5 %

Socialdemokratiet: 24,5 %

Enhedslisten: 16,1 %

Venstre: 6,1 %

Dansk Folkeparti: 5,9 %

SF: 4,9 %

Alternativet: 2,4 %

Konservative: 1,7 %

Stram Kurs: 1,3 %

Nye Borgerlige: 1,2 %

Kristendemokraterne: 1,1 %

Klaus Riskær Pedersen: 0,4 %

Liberal Alliance: 0,3 %

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her