Spring navigation over

Morgenbord markerede jubilæum

Slåenhaven og Tjørnehaven mødtes over morgenbord.

Organisationen BL - Danmarks Almene Boliger fejrer i år sit 100-års jubilæum. Det markerede beboere fra Tjørnehaven og Slåenhaven med fælles morgenbord.

Der var gratis rundstykker og kaffe i lørdags, da beboere fra Tjørnehaven og Slåenhaven havde dækket morgenbord på H.C. Andersen Skolen. Det var dog hverken på grund af guldbryllup eller rund fødselsdag, at afdelingsbestyrelserne og naboer mødtes til morgenmad. Over hele landet mødtes beboere fra almene boliger den 15. juni for at fejre, at organisationen BL - Danmarks Almene Boliger i år har 100-års jubilæum.

- BL har banet vejen for den almene sektor og boliger til almindelige mennesker, og det er værd at fejre. Og så er det også en god lejlighed til at være sammen og lære sine naboer at kende, siger Erling Bendtsen, der er afdelingsformand i Slåenhaven. Han er en af de beboere, der var med til at arrangere lørdagens morgenbord.

 

Et års fejring

Gennem BL har boligafdelinger kunne få en festpakke med servietter, kopper og pynt samt købe morgenbrød på BL’s regning. Tilsammen blev der bestilt 20.500 kuverter i boligafdelinger i hele landet for at fejre, at en række boligorganisationer i 1909 gik sammen og formede det, der i dag er fællesskabet, BL - Danmarks Almene Boliger. I dag er der 530 almene boligorganisationer under BL.

100-års jubilæet bliver markeret i hele 2019 blandt andet med en indsamling af beretninger om at bo alment i samarbejde med Nationalmuseet, en fotoudstilling og en festforestilling. 

I Danmark er der cirka 560.000 almene boliger. Almene boliger er for alle og opføres og udlejes af en boligorganisation uden fortjeneste. I dag er stort set alle boligerne i Vollsmose almene boliger.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her