Spring navigation over

Et stykke med sommer

Nye kartofler, asparges, ærter og radiser. Det er smagen af den danske sommer. I den anledning serverer borgerjournalist og madentusiast Rene Agergaard denne asparges- og kartoffelmad. 

Asparges er en dejlig grøntsag, og mange kokke ser frem til, at den kommer i sæson. Det er en grøntsag med mange anvendelsesmuligheder. Det oplevede jeg selv som frivillig til aspargesfrokosten i uge 21, hvor der blandt andet var en aspargeshotdog, en gazpacho på asparges samt kogte, stegte, rå, grillede og henkogte asparges på menuen.

Asparges er faktisk en urt, og den findes i tre overordnede udgaver: Grønne, hvide og vilde. De kan alle bruges på forskellige måder. De hvide er faktisk bare grønne asparges, som har været dækket med jord under væksten. Den skal skrælles før brug. På både de grønne og hvide asparges skal man knække den trævlede ende af. Retten denne gang er en kartoffel- og aspargesmad. Jeg har lavet godt med dressing, for sådan kan jeg selv godt lide det.

Sådan gør du: Kog kartoflerne og lad dem køle af. Rør ingredienserne til dressingen sammen. Skær kartoflerne i tykke skiver. Skær asparges i passende stykker, og steg dem i lidt fedtstof. Gem toppene til pynt. Snit radiser og forårsløg fint, og bælg ærterne. Bland radiser, forårsløg og ærter i dressingen og smag til med salt og peber. Arranger kartofler, asparges og dressing på rugbrødet. Pynt eventuelt med sprødstegt bacon og friske krydderurter. Velbekomme.

Det skal du bruge
(4 stykker)

4 skiver rugbrød

8 nye kartofler

8 grønne asparges

100 g friske ærter

100 g radiser

50 g forårsløg

Dressing

50 g mayonnaise

2,5 dl cremefraiche

0,5 dl fløde

Estragon

2 fed hvidløg

Salt og peber

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her