Spring navigation over

9’erne går efter skarpe unge

Den 14. juni var der åben træning for U17- og U19-spillere hos B1909, hvor de unge kunne prøve træningen af.

B1909 satser nu benhårdt på at rekruttere ungdomsspillere. Lokkemaden er kvalificeret træning, gode faciliteter og et skarpt fokus på den enkelte spillers udvikling.

18 talentfulde unge fodboldspillere mødte frem, da B1909 i starten af denne måned indbød til den første prøvetræning for U17- og U19-spillere. Den sportslige ansvarlige for ungdomsholdene, Jann Jensen, var begejstret for, hvad de unge mennesker viste til træningen.

- Det oversteg mine forventninger. Den aggressivitet og hurtighed, som flere af dem lagde for dagen, lover godt for fremtiden, siger han.

Han og B1909 har søsat prøvetræningen for at få etableret et U17- og et U19-hold.

- Hvis B1909 igen skal være den oplagte klub at vælge for unge mennesker i forhold til andre fodboldklubber i Odense som for eksempel OKS, B1913 og Marienlyst, er det nødvendigt at få opbygget en stærk ungdomsafdeling, der kan være fødekæde til de bedste seniorhold i klubben, mener Jann Jensen.

 

En 9’er skal være skarp

For at nå det mål har man også lagt sig fast på en rød tråd i træningen, som klart definerer, hvad der skal kendetegne en B1909-spiller.

- Hvis man tager ordet ’skarp’ og bruger bogstaverne i ordet, så har man de elementer, en B1909- spiller bør have i sig - nemlig skarp, konditionsstærk, aggressiv samt resultat og pressende, siger Jann Jensen.

Dernæst skal en B1909-spiller også være klar over sin rolle på banen, så han aldrig er i tvivl om, hvad han skal gøre.

- Det har den store fordel, at har en spiller fungeret eksempelvis som back på U17-holdet, kan han også udfylde rollen, når han bliver rykket op på U19-holdet, forklarer Jann Jensen. Han har hentet inspirationen til den røde tråd i træningen og arbejdet med de unge fodboldspillere fra sine 11 år som fodboldspiller i Bundesligaen.

- Opholdet lærte mig meget både som spiller og menneske. De erfaringer vil jeg gerne give videre til de unge spillere i B1909, lyder det fra klubbens nye frontfigur for ungdomsafdelingen, der også er træner for U19-holdet.

 

Vil sikre fastholdelse

Ét er at få de unge mennesker til at møde frem til prøvetræning, noget andet er at fastholde deres interesse for at spille fodbold. Det bekymrer dog ikke Jann Jensen.

- Jeg ved med mig selv og teamet omkring mig, at vi tilbyder en god og spændende træning. Og fra mit arbejde som træner i andre klubber i Odense tør jeg også godt sige, at B1909 kan tilbyde nogle af de bedste faciliter i Odense, siger han.

Jann Jensen er helt med på, at resultaterne af ungdomsarbejdet ikke lader sig aflæse her og nu. Det er et langt træk.

- For mig drejer det sig ikke nødvendigvis om, at et hold slutter i toppen, men at den enkelte spiller hele tiden bliver bedre i sit spil, udvikler sig og kan lide at være i klubben, slutter træneren.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her