Spring navigation over

Vær kreativ i sommerferien

Har du lyst til at klippe-klistre i sommerferien? Så har borgerjournalist og krea-entusiast Heidi Agergaard fundet to kreative aktiviteter til ferien.

 

Kunstige blomster til vasen

Har du en kedelig vase derhjemme, eller er du allergisk over for pollen, kan du i stedet pynte vasen med kunstige blomster. De er nemme at holde, da de kun skal støves af en gang imellem, og de er også nemme at lave. Blomsterne kan købes billigt i eksempelvis Ikea.

Du skal bruge: Grøn vindseltråd til stilk, kunstige blomster i forskellige farver, en tang og en vase, der er cirka 27 centimeter høj.

Sådan gør du: Start med at klippe tre vindseltråde på mellem 45-50 centimeter - eller efter vasens længde. Sno først to blomster sammen, og sno derefter en vindseltråd om blomstersættet cirka tre centimeter fra blomsterhovedet. På den måde er der lidt plads til at justere blomsterhovederne, når de er kommet i vasen. Sno det næste sæt blomster på med samme vindseltråd, der nu danner stilken i buketten. Fortsæt på den måde, til du har en lille buket. Samme procedure kan gentages to gange mere, så man til sidst har tre små buketter, eller hvor mange man ønsker. Sæt de små buketter sammen i vasen og juster farver og højde efter smag. Resterne af vindseltråden kan bruges til at stabilisere blomsterstilkene eller som blade på stilkene.

 

Uro til vinduet

Uroer er flotte at hænge op derhjemme, og kun fantasien sætter grænser for, hvilke motiver man kan skære ud i karton. Der findes utallige gratis skabeloner på nettet - både til mindre og større børn. Og så kan man helt selv vælge, hvilke farver man vil lave uroerne i. Hent skabelonen fra billedet her. 

Du skal bruge: Kraftigt karton, saks, skærekniv, lim, blyant, underlag og lineal.

Sådan gør du: Sæt skabelonen til uroen fast på kartonen med hæfteklammer, så det ikke flytter sig. Skær alt det hvide i skabelonen ud. Sørg for at skære så hårdt, at du også skærer igennem kartonen bagved. Lim eventuelt farvet karton eller silkepapir bagpå. Sy eller lim en tråd fast på uroen, så den kan hænges op.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her