Spring navigation over

Respect vil gøre bydelen mere bæredygtig

Der var godt gang i byhaven hos foreningen Respect sidste sommer. Arkivfoto: Jørgen Gregersen

Foreningen Respect, der står bag byhaven ved Vollsmose Torv, er i fuld sving med at bygge deres nye lokale op i centeret. Her skal der i fremtiden være en fusion af café og drivhus. 

Den seneste tid er der blevet savet, muret og banket løs i det lokale i Vollsmose Torv, der tidligere har huset både taekwondo-klub og tæppeforretning. Væggene er så småt ved at blive beklædt med sorte fliser, og en stor bardisk tager langsomt form. Den skal med tiden være omdrejningspunktet for en café, hvor beboere ikke blot kan købe kaffe, men også selv lære at lave god kaffe som en ægte barista.

- Målet er at skabe en social havecafé, der appellerer bredt og kan samle folk på tværs af kulturer, og hvor man kan få verdenskaffe og sund mad, siger Kim Nielsen, der er initiativtager og tovholder i Foreningen Respect og deres nye opholdssted.

LÆS OGSÅ: Det spirer og gro i en baggård

Hvis arbejdet går efter planen, åbner foreningens nye lokale til september. Herefter vil frivillige kunne få oplæring inden for kaffe, mad og bæredygtighed. 

 

Et bæredygtigt Vollsmose

Foreningen opstod sidste sommer, hvor de dannede en byhave i den lukkede baggård ved Vollsmose Torv. Nu er havekasserne rykket ud på siden af centeret, og der er masser af ledige kasser til nye frivillige, der har lyst til at dyrke grøntsager. På længere sigt er ambitionen, at caféen i Vollsmose Torv skal have et indendørs drivhus i tre planer, hvor de frivillige kan dyrke eksempelvis krydderurter, der kan sælges til lokale i bydelen.

-  Mad, kaffe og havearbejde er noget, alle kan være fælles om. Og så ville det være fedt at vise, at Vollsmose også arbejder for bæredygtighed og prøver nye og eksperimenterende ting af, siger Kim Nielsen, der derudover arbejder på Centerkontoret for Dan Mark Ejendomme.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her