Spring navigation over

Jordbærsalat

Brug sæsonens lækre jordbær i denne velsmagende sommersalat. 

Jordbær er med rette blevet lovprist for deres fantastiske smag gennem tiderne. Digtere, som blandt andet Kaj Munk, har rost jordbærret for dets skønhed. Den verdensberømte arkitekt, Antoni Gaudi, har sågar prydet et af tårnene i kirken La Sagrada Familia i Barcelona med et læs jordbær.

Her på Vollsmose Avisen er vi noget mere jordnære i vores omgang med jordbær. Vi synes bare, det er oplagt at lade jordbær få hovedrollen i en opskrift, når vi er midt i jordbærsæsonen. Nu, hvor det er højsæson for studenterfester og sol, er det også meget velkomment med let og lækker mad. Og når der så yderligere indgår rucola, vandmelon, feta og ristede pinjkerner i salaten, kan det næsten heller ikke blive sundere. Velbekomme.

Sådan gør du: Skyl rucolasalaten og jordbærrene og lad det hele dryppe af på et rent viskestykke. Rist pinjekernerne på en tør pande, indtil de får lidt farve. Fjern stilkene på jordbærrene, og skær dem eventuelt i halve, hvis de er store. Skær skrællen af vandmelonen, og skær den i tern. Put rucolasalaten i en skål eller fordel den på et fad. Læg jordbær og vandmelon ovenpå. Skær fetaosten i tern, eller smuldr den over salaten. Pynt tilsidst med de ristede pinjekerner. Ønsker du dressing på salaten, kan du blande 1 spsk. balsamicoeddike, 2 spsk. olivenolie, lidt honning, salt og peber, som hældes over lige før servering. Salaten kan spises som en let og lækker ret i sig selv - eller som tilbehør til grillet kød.

 

Det skal du bruge:  

1 bakke rucola

1 bakke jordbær

½ vandmelon

200 g fetaost

50 g pinjekerner

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her