Skitser til nye veje og stier er ved at blive tegnet færdigt
01. marts 2019Henover foråret bliver skitserne til den nye infrastruktur i Vollsmose tegnet helt færdige, og i efteråret 2019 går arbejdet med at anlægge de nye veje og stier for alvor i gang. Det skal gøre Vollsmose til en mere åben bydel.
- Vollsmose er en slags ø, som mange har sejlet udenom og haft en mening om uden at have været inde og se de naturskønne områder og mødt de mange dejlige mennesker, der bor her.
Sådan lød det fra beboer og næstformand i Civicas bestyrelse Søren Damgaard, da han i 2017 var med til at tage det første officielle spadestik til den nye infrastruktur i Vollsmose.
For det er en af Vollsmoses helt store udfordringer, at området af mange opleves som et lukket boligområde og ikke en bydel i Odense, ifølge både boligorganisationerne, Odense Kommune og beboerne selv. Det skal de nye veje, stier og byrum være med til at lave om på.
Anlægsarbejdet går i gang
Siden et flertal af beboerne i 2015 stemte ja til planen om nye veje og stier, er der blevet arbejdet koncentreret ved tegnebrættet. Her har beboerne af flere omgange været med inde omkring bordet for at bidrage med gode idéer.
LÆS OGSÅ: Vollsmoses beboere mødes om veje og stier
Senest i slutningen af 2018 og i starten af 2019 ved en række møder, hvor beboere både i og omkring Vollsmose igen fik mulighed for at komme med input.
Nu er tiden så kommet til, at planerne skal realiseres, når tegnebrættet i efteråret skiftes ud med gravemaskiner.
Niras er totalrådgiver
Det er det danske rådgivende ingeniørfirma Niras, som er totalrådgiver på infrastrukturplanen. Det betyder, at de henover foråret skal tegne skitserne helt færdige og derefter styre anlægsarbejdet, når det går i gang. Det gør de i samarbejde med det danske arkitektfirma Arkitema, der er valgt som underrådgiver.
LÆS OGSÅ: Så er ombygningen af Vollsmose i gang
Færdige veje og stier i 2022
Både veje, stier og nye byrum forventes at stå færdigt inden udgangen af 2022. Den nye infrastruktur vil være en vigtig brik i den samlede fysiske udvikling af Vollsmose. En udvikling, der også handler om at få solgt erhvervsgrunde i bydelen samt renovere og bygge nye boliger.
Boligorganisationerne Civica og FAB, Odense Kommune og beboerne i Vollsmose står bag infrastrukturplanen. Planen finansieres med 220 mio. kr. fra Landsbyggefonden og 80 mio. kr. fra Odense Kommune.
Se skitsen over de nye veje og stier på side 4-5 i det nye nummer af Vollsmose Avisen.
De nye veje og stier
Den nye infrastruktur består overvejende af nye sivegader og en bygade. Sivegaderne er veje, hvor der blandt andet laves indsnævringer, der får bilerne til at køre langsomt.
- En bygade, der forlænger Risingsvej ind gennem Vollsmose.
- Sivegader i Granparken, Lærkeparken og Fyrreparken samt
en sti på tværs af de tre afdelinger. - En sivegade i Egeparken samt en sti mellem Egeparken og
Gillestedvej. - En sivegade i Bøgeparken samt en vej mellem Bøgeparken
og Ejbygade vis Gillestedvej. - En sivegade i Birkeparken samt en vej mellem Birkeparken
og Ejbygade via Tjørnehaven.