Krydret kylling med honning
17. august 2019Borgerjournalist og madentusiast Rene Agergaard serverer kylling med honning i anledningen af den nye honningfestival i Vollsmose den 31. august.
Lørdag den 31. august er der honningfestival i Vollsmose, hvor man blandt andet kan møde lokale biavlere. I den anledning har jeg valg at lave en opskrift med kylling og honning. Honning er rigtig lækkert i forskellige retter og gør sig godt sammen med gulerødder, løg, bacon, kylling og i bagværk. Honning har derudover gode egenskaber, da det eksempelvis er antiinflammatorisk - det vil sige bakteriedræbende. Særlige varianter af den søde spise kan endda bruges til at pleje sår med. Der er meget forskel på honning alt efter, om det er fra forår, sommer eller efterår. De planter, bierne besøger, påvirker også honningens smag, udseende og konsistens. Sidste år kunne Vollsmoses biavlere for eksempel høste sort honning, hvor nektaren var hentet fra brombærbuske.
Det skal du bruge
(2 personer)
2 kyllingeoverlår
1 peberfrugt
1 løg
100 gram bacon
2-3 fed hvidløg
Lidt olie
1 spsk. honning
½ tsk. garam masala
Sådan gør du: Tænd ovnen på 200 grader. Skær peberfrugt og løg ud i mundrette stykker og snit hvidløget fint. Skær bacon i tern og læg det hele i bunden af et lille ovnfast fad. Skær to riller i hvert stykke kylling. Gnid garam masala ind i skindet. Placer kyllingen ovenpå grøntsagerne og kom olie og honning henover. Giv det 45 minutter i ovnen. Kan serveres med salat og ris. Velbekomme.