Spring navigation over

Ekstra Bladets oplysninger om nedrivninger er forældede

Ekstra Bladet bringer i dag en artikel om, hvilke ejendomme der skal rives ned i Vollsmose. Avisens oplysninger er ikke korrekte, skriver Odense Kommune i en pressemeddelelse.


Ekstra Bladet skriver i dag om planerne for nedrivning af 1000 boliger i Vollsmose. Avisen offentliggør også nogle konkrete planer, som de har modtaget fra unavngiven kilde. Det er uklart præcis, hvilket tidligt udkast af udviklingsplan Ekstra Bladet baserer deres historie på. Men det er tydeligt, at der er tale om et forældet eksemplar, som løbende er blevet revideret, og som der fortsat arbejdes på. Det skriver Odense Kommune i en pressemeddelelse.

I pressemeddelelsen fra Odense Kommune fremgår det ligeledes, at de bygninger, der anføres som dem, der skal rives ned, ikke er de rigtige bygninger. Odense Kommune medgiver, at det er korrekt, at der skal rives cirka 1000 boliger ned. Det blev allerede besluttet, da et enigt byråd vedtog Den sidste Vollsmoseplan i sommeren 2018. Men det er altså ikke besluttet, hvilke boliger der bliver tale om endnu, understreges det i pressemeddelelsen.


Endeligt udkast fremlægges i maj

Det endelige udkast til udviklingsplanen for Vollsmose vil blive fremlagt for områdets beboere på møder den 7. maj 2019. Ifølge Odense Kommune vil det endelige udkast her blive grundigt gennemgået, og beboerne vil også få mulighed for at få svar på deres spørgsmål om for eksempel genhusning og give udtryk for deres bekymringer. Først efter beboermødet den 7. maj vil udviklingsplanen blive offentliggjort i pressen.


Ingen endelige beslutninger endnu

Stabschef i Odense Kommune Michael Bruhn Frederiksen udtaler på vegne af partnerskabet bag udviklingsplanen:
- Jeg er selvfølgelig møgærgerlig over det her. Ekstra Bladets historie kommer desværre til at skabe en masse usikkerhed for mange mennesker, hvis bolig ikke bliver berørt. Boligorganisationerne har indkaldt beboerne til et orienteringsmøde den 7. maj. Frem til den dato knokler vi med de konkrete planer, som endnu er ufærdige. Derfor er det naturligvis også uheldigt, at Ekstra Bladet til trods for utallige samtaler alligevel vælger at bringe et forældet udkast, der løbende er blevet revideret, og dermed gør en masse mennesker usikre. Det er derfor vigtigt for mig at understrege, at planerne dels ikke er færdige, og at der dels ikke er taget nogle endelige beslutninger, siger Michael Bruhn Frederiksen.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her