Spring navigation over

Vollsmoses beboere mødes om veje og stier

Nye veje og stier skal gennembryde Vollsmose, åbne bydelen op og binde den bedre sammen med resten af Odense. Foto: Storyteller

I starten af oktober afholder Vollsmose Sekretariatet en række beboermøder om infrastrukturplanen. Her kan beboere komme med input til det kommende anlægsarbejde i bydelen.

Nye veje og stier skal gennembryde Vollsmose, åbne bydelen op og binde den bedre sammen med resten af Odense. Forskellige former for byrum, aktivitets- og legeområder skal skabe nye oplevelser og gøre Vollsmose mere attraktiv for både beboere og besøgende. Vollsmose er med andre ord i fuld gang med nogle af de største forandringer, siden bydelen blev bygget for 50 år siden.

Nu inviteres beboere i og omkring Vollsmose til beboermøder den 6., 8., 9. og 10. oktober. På møderne skal de sidste detaljer i infrastrukturplanen debatteres, så planen kan tegnes helt færdig, og anlægsarbejdet kan planlægges. Anlægsarbejdet består af en række delprojekter, hvoraf det første i Hybenhaven allerede er gennemført.

Input styrker planen

Kaja Vigtoft fra Lærkeparken ser frem til møderne. For spørger man hende, er det vigtigt at følge med i den udvikling, der skal ske med Vollsmose.

- Det er her, jeg bor, så jeg vil gerne være med til at beslutte, hvad der skal ske. Det betyder meget for mig, at vi får lavet hyggelige steder i Vollsmose, hvor folk har lyst til at mødes, være sammen og nyde det dejlige område, vi har. Det er noget af det, jeg lægger vægt på, siger Kaja Vigtoft.

Og beboernes input er vigtige. For det kræver et tæt samarbejde mellem både boligorganisationer, kommune og ikke mindst beboerne, når man skal forandre Danmarks største udsatte boligområde ifølge direktør i Civica og bestyrelsesformand for Vollsmose Sekretariatet, Jens Pilholm.

- Beboerne skal med helt frem i forreste række. De skal involveres i planerne og beslutningerne. Det er dem, der kender Vollsmose bedst. De har viden og erfaringer, som vi ikke kan undvære, siger Jens Pilholm og opfordrer til, at beboere både i og omkring Vollsmose deltager i møderne.

Ja til den overordnede plan

Det er ikke første gang, beboerne er inviteret med ind om bordet. Det skete også, da grovskitsen til infrastrukturplanen skulle planlægges og laves i 2014. Og igen i 2015, da der skulle stemmes om planen. Her stemte syv ud af de ni boligafdelinger i Vollsmose ja.

- Det er nu, de sidste detaljer i planen skal tegnes færdig. Det er nu, man kan være med til at følge planen helt til dørs, siger Jens Pilholm.

I 2015 besluttede Odense Byråd at bevilge 80 millioner kroner til infrastrukturplanen, og i starten af 2016 blev den endelige underskrift sat på den 220 millioner kroner store bevilling fra Landsbyggefonden. Infrastrukturplanen ’Fremtidens Vollsmose’ består af en række delprojekter. Anlægsarbejdet i Hybenhaven blev indviet den 6. maj, og fra medio 2019 og frem til og med 2020 tegnes de resterende delprojekter i infrastrukturplanen færdig.

Du kan læse mere om hvor og hvornår de fire beboermøder afholdes på side 11 i Vollsmose Avisen.

KEND FORSKELLEN

Der er gang i flere forskellige planer i Vollsmose. Hvad handler planerne om? Det får du en kort gennemgang af her.

Infrastrukturplanen ’Fremtidens Vollsmose’

Handler om nye veje og stier i Vollsmose. Bydelen skal åbnes op, så der skabes bedre forbindelse til, fra og gennem Vollsmose. Boligorganisationerne Civica og FAB, Odense Kommune og beboerne i bydelen står bag planen. Helt konkret handler det blandt andet om nye sivegader i Granparken, Lærkeparken, Fyrreparken, Egeparken, Bøgeparken, Birkeparken og Hybenhaven, en ny bygade og nye vejforbindelser mellem henholdsvis Bøgeparken og Gillestedvej samt Birkeparken og Tjørnehaven.

Boligsocial helhedsplan

Handler om at lave forebyggende arbejde og skabe social udvikling i bydelen. Det sker primært gennem indsatser, der får folk i uddannelse og job. Indsatser, der spiller sammen med de almindelige kommunale velfærdstilbud.

Fysiske helhedsplaner

Handler om renovering af boliger i Vollsmose, og de håndteres af boligorganisationerne. Kommunen kan komme med input til planerne og skal understøtte dem med en mindre finansiering.

Seneste Artikler

Rising Streetfood Festival

Læs mere

Den boligsociale helhedsplan er godkendt

Læs mere

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere