Spring navigation over

Forebyggelse og forældreansvar

Ejerslykke er kendetegnet ved, at der bor en stor andel af familier, børn og unge og en stor andel af aktive børn- og ungesager i Odense Kommune. Tal viser, at omkring 11 % af børn og unge i boligområdet har en aktiv børn- og ungesag.

I Ejerslykke er også markant færre af de helt små børn i daginstitution i forhold til niveauet på by- og landsplan. Det har betydning for børnenes udvikling, trivsel og faglighed. Tidlig forebyggelse handler i høj grad om at forsøge at bryde den negative sociale arv på forskellige centrale tidspunkter i barnets liv, hvor forældrene har et særligt ansvar og en særlig støttende opgave.

Derfor arbejder BoligSocialt Hus - Ejerslykke med at styrke forældrekompetencer og trivslen blandt småbørn, så flere børn og unge har et aktivt skole- og fritidsliv og får et fagligt løft i form af øget karaktergennemsnit.

I et tæt samarbejde med daginstitutioner, uddannelsesvejledere, skoler og ungdomscentre arbejder BoligSocialt Hus – Ejerslykke for at styrke børns og forældres kompetencer, socialisering og trivsel gennem følgende aktiviteter:

  • Boligsociale familiekurser
  • Tidlig forebyggende indsats
  • Brobygning mellem skoleliv, institutionsliv, fritidsliv og forældre

I det seneste nummer af Vollsmose Avisen sætter vi blandt andet fokus på, at mange foreninger i bydelen mangler plads. Du kan også læse vores guide til efterårsferien, og du kan se, hvilken overraskelse der gemmer sig i midten af avisen.

Læs her