Spring navigation over

Niras skal styre byggeriet i Vollsmose

Fremtidens Vollsmose skal udvikles fra at være et udsat boligområde til at blive en bydel i Odense.

Det bliver det danske rådgivende ingeniørfirma Niras, der sammen med arkitektfirmaet Arkitema skal tegne de sidste streger i infrastrukturplanen ’Fremtidens Vollsmose’ og styre det store anlægsarbejde.

Beboere i Vollsmose kan møde et par bekendte ansigter, når der inden længe skydes en række beboermøder i gang. På møderne skal de sidste detaljer i infrastrukturplanen debatteres, inden den tegnes færdig og anlægsarbejdet går i gang.

Det rådgivende ingeniørfirma Niras har sammen med deres underrådgiver, arkitektfirmaet Arkitema, fået opgaven med at projektere de nye veje, stier og byrum i Vollsmose. De skal med andre ord tegne infrastrukturplanen helt færdig og sørge for at styre hele anlægsarbejdet. Det var de selvsamme firmaer, der også fik opgaven med det første delprojekt i Hybenhaven, hvor en ny sivegade med forskellige byrum stod færdigt i maj i år.

- På vegne af både Niras og Arkitema kan jeg sige, at vi er utrolig glade for aftalen. Vi glæder os til at komme i gang med at udføre de andre delprojekter i Vollsmose. Og vi glæder os til igen at komme i dialog med beboerne i bydelen og høre deres input til planen, lyder det fra afdelingsleder i Niras, Thomas Bundgaard.

Aftalen blev underskrevet den 4. september. Det første indledende møde mellem Niras og Arkitema på den ene side og bygherregruppen Civica, FAB og Odense Kommune på den anden side har allerede fundet sted.

- Beboerinvolvering og tidsplan for projekteringen har vores største prioritet nu og her, fortæller Lars-Bo Lund Johansen, som er Odense Kommunes projektkoordinator ind i infrastrukturplanen Fremtidens Vollsmose.

Nu skal detaljerne på plads


Infrastrukturplanen ’Fremtidens Vollsmose’ består af i alt otte delprojekter. Anlægsarbejdet i Hybenhaven blev indviet den 6. maj, og fra medio 2019 og frem til og med 2020 tegnes de resterende syv delprojekter i infrastrukturplanen færdige.

- Nu har vi gennem lang tid planlagt og foretaget en lang række afklaringer. Nu er tiden kommet til at få delprojekterne tegnet færdig, så de kan udbydes til de entreprenører, som skal udføre anlægsarbejdet, siger chef i Vollsmose Sekretariatet, Nanna Muusmann.

De otte delprojekter i infrastrukturplanen

  • Omdannelse af Hybenhavens stamvej til en ny sivegade med opholdsområder.
  • Bygaden, hvor Risingsvej forlænges over Ejbygade ind gennem bydelen og ud til Vollsmose Allé.
  • Sivegader gennem Granparken og Lærkeparken fra Åsumvej og frem til den nye bygade.
  • Sivegade fra den nye bygade hen til Fyrreparkens parkeringsplads.
  • Omdannelse af Egeparkens stamvej til en ny sivegade med opholdsområder.
  • Sivegade fra Ejbygade ad Gillestedvej gennem Bøgeparken frem til Vollsmose Allé.
  • Sivegade fra Ejbygade gennem Tjørnehaven, syd om Slåenhaven og Hybenhaven, gennem Birkeparken frem til Vollsmose Allé.
  • Indre stier i bydelen.

Seneste Artikler

Nye lister over udsatte boligområder: Udviklingen går den rette vej

Læs mere

Opskrifter til at undgå madspild

Læs mere

Spande bliver til potter

Læs mere

Jette fra Korsløkken er ambassadør for miljøet

Læs mere

Affaldssortering kan aflæses i huslejen

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her