Spring navigation over

Første del af Fremtidens Vollsmose indvies

I ugerne op til indvielsen er der blevet knoklet med at få de sidste ting på plads.

Første del af ”Fremtidens Vollsmose” står nu færdig. Søndag den 6. maj klipper boligorganisationerne og beboere samt Odense Kommune snoren og indvier blandt andet en ny sivegade i boligafdelingen Hybenhaven, som ligger ud til Vollsmose Allé ved Kertemindevej. 

Byudviklings- og infrastrukturplanen ”Fremtidens Vollsmose” skal over de næste år åbne og udvikle Vollsmose og binde bydelen bedre sammen med det omkringliggende Odense. Visionen bag den ambitiøse byudviklingsplan er, at beboerne skal være stolte af at bo i Vollsmose, og at det skal være attraktivt for andre at komme der. Infrastrukturplanen skal skabe forudsætninger for fremtidige investeringer i Odense-bydelen.

Vollsmose skal bidrage til Odenses udvikling
Hybenhavens nye sivegade, oplevelsesområder og stiforbedringer udgør første delprojekt i byudviklings- og infrastrukturplanen ”Fremtidens Vollsmose”, der er en plan for omfattende fysiske forandringer i hele Vollsmose. Målet med planen er at åbne bydelen op, skabe gode forbindelser til de omkringliggende områder og bedre sammenhænge i bydelen. Boligorganisationerne Civica og FAB samt Odense Kommune og beboerne i Vollsmose står bag planen. I Hybenhaven er stierne forbedret, og den gamle stamvej er lavet om til en sivegade med nye muligheder for at opholde sig ude og mødes i nye og anderledes omgivelser.

– De fysiske forandringer i Hybenhaven – såvel som i resten af Vollsmose – skal medvirke til at øge trygheden, styrke civilsamfundet samt forstærke bevægelsen, som skal integrere Vollsmose bedre i Odense og understøtte ideen om, at Odense skal gå fra at være en stor dansk by til at blive en dansk storby, siger Nanna Muusmann, chef i Vollsmose Sekretariatet.

Tæt samarbejde om Vollsmoses udvikling
Også beboerne er begejstrede for, at planen for udviklingen af Vollsmose ikke længere kun ligger på tegnebrættet. Beboerne i bydelen har været involveret undervejs i hele processen, som rækker mange år tilbage, og nu kan de begynde at se de konkrete forandringer.

– Indvielsen af Hybenhaven er det første tegn på, at vi stille og roligt er i gang med at realisere den plan for Vollsmose, som boligorganisationerne Civica og FAB, beboerne i bydelen samt Odense Kommune har samarbejdet tæt om gennem snart mange år. En kombination af målrettede boligsociale indsatser og fysiske forandringer er nødvendig, hvis vi skal for alvor skal forandre Vollsmose, siger Søren Damgaard, der er næstformand i boligorganisationen Civicas bestyrelse og beboer i bydelen.

Første del af ”Fremtidens Vollsmose” står nu færdig. Søndag den 6. maj klipper boligorganisationerne og beboere samt Odense Kommune snoren og indvier blandt andet en ny sivegade i boligafdelingen Hybenhaven, som ligger ud til Vollsmose Allé ved Kertemindevej.

Seneste Artikler

Vollsmosedreng med viljestyrke

Læs mere

Vaccine minimerer risiko for svær sygdom og senfølger

Læs mere

FIUK møder superligahold og skriver historie

Læs mere

Beboere bekæmper madspild

Læs mere

Ny klinik skal forbedre seksuel sundhed

Læs mere

Vollsmose Avisen er nu tilbage efter tre måneders pause. I det seneste nummer kan du blandt andet læse om fodboldklubben FIUK, der skriver historie og om 12-årige Rida fra Vollsmose Boxing, der har hovedrollen i en ny DR-dokumentarserie. 

Læs her