Spring navigation over

Brunkål

Tallerken med brunkål

Brunkål er en ret, der kan dele folk. 

Brunkål er rigtig husmandskost. Det mætter meget og er ikke særlig dyrt, da hvidkål fylder meget i retten. 

Brunkål er med i den første trykte kogebog på dansk fra 1616, så det er en gammel ret. Selv om det tager flere timer at lave brunkål, skal man ikke lade sig afskrække, for gryden og komfuret gør det meste af arbejdet. Og så er det en ret, der dufter i hele huset. Velbekomme.

Det skal du bruge
(4 personer)

  • 1 hvidkålshoved
  • 2 løg
  • 2 gulerødder
  • 700 g kartofler
  • 100 g sukker
  • 75 g smør
  • 300 g røget bacon 
  • ½ kg medister eller andet kød

Sådan gør du: Snit kål og løg fint. Skræl gulerødder og kartofler og skær dem i grove stykker. Skær bacon i skiver. Sukkeret smeltes i en stor gryde. Når det er brunt, tilsættes smørret og smelter sammen med sukker til en karamelmasse. Pas på med at røre for meget i det. Tilsæt derefter kål og løg og rør det rundt i karamellen. Læg kartofler, gulerødder og bacon ved. Til sidst lægges medisteren ovenpå. Skru ned for varmen, og lad retten simre omkring to timer til kartoflerne er tilberedte. Sørg for at røre i gryden en gang i mellem, så det ikke brænder på i bunden. Vær opmærksom på, at der hverken skal tilsættes vand, salt eller peber, mens retten koger. Tilsæt først krydderi ved servering, hvis det er nødvendigt.

 

Seneste Artikler

Lukket den 1. maj 2025

Læs mere

Fra frø til frugt og plante

Læs mere

Åbent hus i Egeparken tirsdag den 20. maj

Læs mere

Markedsdag i Rising - April

Læs mere

Afstemning til Borgerne Bestemmer

Læs mere