Spring navigation over

Nyt fra beboerredaktion , Mad Artikler

Opskrifter til at undgå madspild

04. december 2024 Madspild er et stort problem. I Danmark bliver der spildt over 500.000 tons mad. Det koster også mange penge - ca. 8.4 milliarder. Det drejer sig både om madspild i produktion, salgsled og ved slutforbrugeren, så det er store mængder.

Benløse fugle med grov mos

06. februar 2023 Denne gang er det benløse fugle, jeg har lavet en lidt mere moderne udgave af. Jeg er ikke så meget til spæk, som man brugte førhen, og i stedet har jeg kommet pastinak og chili i. Ser man i Frøken Jensens Kogebog, kom man også en lille smule fars i hver, men det synes jeg, bliver for meget. Det kan man vælge at gøre, og hvis man har andre grønsager, end dem der står i opskriften, kan de sagtes skiftes ud. Man kan også bruge andre udskæringer af okse.

Hvid chokolademousse med rygeost

27. oktober 2022 Dette starter lidt for sjov, da jeg efter sidste opskrift med rygeost, fik en snak med en unavngiven medarbejder på avisen, som jokede lidt med, at så kunne jeg jo lave en tiramisu med rygeost. Dette, syntes jeg, lød så mærkeligt. Visse ting joker man ikke med, og en af dem er tiramisu, men efter vores snak blev min nysgerrighed alligevel vakt. Gad vide, om man kunne lave en dessert med rygeost?

Grillet hovedret og dessert

04. juli 2022 Danskerne er et af de folkefærd, der griller allermest, og vi griller gerne hele året, men selvfølgelig mest om sommeren. 70 procent af danskerne har inden for et år grillet mindst én gang. Det har ændret sig, så over 50 procent er gået over til gasgrill, da det er meget nemmere og hurtigere.

Spansk chorizo-gryde

09. september 2020 Noget af det allerbedste ved at rejse er at blive inspireret til nye retter, skriver borgerjournalist og madentusiast, der har hentet inspiration til denne ret fra Århus.

Rødbedetatar

25. august 2020 Til denne opskrift brugte borgerjournalist og madentusiast Rene Agergaard rødbeder fra sin pallehave ved Vollsmose Torv.

Roulade med spinat og tun

10. juni 2020 Det kan være lidt drilsk at rulle en roulade, men i denne opskrift med spinat og tun går det ganske fint, skriver borgerjournalist og madentusiast Rene Agergaard.

Koldskålscheesecake

06. maj 2020 Vejret har længe været strålende, og der har allerede været dage, der næsten føles som sommer. Så jeg fik lyst til koldskål og eksperimenterede derfor med denne cheesecake.

Saltindbagt lammekølle

19. marts 2020 Denne gang er det lige så meget tilberedningen som selve retten, jeg vil fortælle om - nemlig metoden med at saltindbage, skriver borgerjournalist og madentusiast Rene Agergaard.

Biryani med kylling

08. marts 2020 Borgerjournalist Metha Maul har kombineret forskellige slags biryani-opskrifter til en Vollsmose-biryani.

Karameller med havsalt

22. februar 2020 Nu er det snart fastelavn, hvor vi får besøg af både Spiderman og varulve - altså de udklædte børn. Man kan jo vælge at købe lidt syntetisk slik til de kære små, men man kan også lave sine egne karameller. Det har borgerjournalist og madentusiast Rene Agergaard gjort.

Brunkål

03. februar 2020 Brunkål er en ret, der virkelig kan dele folk. Borgerjournalist og madentusiast Rene Agergaard elsker det.

Blomkålssuppe

20. januar 2020 Januar er for mange en måned, hvor der skal spares - både på pengene og kalorierne. I så fald er denne blomkålssuppe et godt bud på sund og budgetvenlig aftensmad.