Spring navigation over

Nyt fra beboerredaktion , Artikler

Opskrifter til at undgå madspild

04. december 2024 Madspild er et stort problem. I Danmark bliver der spildt over 500.000 tons mad. Det koster også mange penge - ca. 8.4 milliarder. Det drejer sig både om madspild i produktion, salgsled og ved slutforbrugeren, så det er store mængder.

En af de bedste bøger jeg har læst

28. juni 2023 Fatma Chatle fra Odinskolen anmelder bogen Heart Bones - en roman, som er skrevet af Colleen Hoover.

Benløse fugle med grov mos

06. februar 2023 Denne gang er det benløse fugle, jeg har lavet en lidt mere moderne udgave af. Jeg er ikke så meget til spæk, som man brugte førhen, og i stedet har jeg kommet pastinak og chili i. Ser man i Frøken Jensens Kogebog, kom man også en lille smule fars i hver, men det synes jeg, bliver for meget. Det kan man vælge at gøre, og hvis man har andre grønsager, end dem der står i opskriften, kan de sagtes skiftes ud. Man kan også bruge andre udskæringer af okse.

Hvid chokolademousse med rygeost

27. oktober 2022 Dette starter lidt for sjov, da jeg efter sidste opskrift med rygeost, fik en snak med en unavngiven medarbejder på avisen, som jokede lidt med, at så kunne jeg jo lave en tiramisu med rygeost. Dette, syntes jeg, lød så mærkeligt. Visse ting joker man ikke med, og en af dem er tiramisu, men efter vores snak blev min nysgerrighed alligevel vakt. Gad vide, om man kunne lave en dessert med rygeost?

Anmeldelse af bogen ”Fra Den Mørke Side”

05. juli 2022 Bogen ”Fra Den Mørke Side” er en gyserbog med forskellige gyserhistorier. Jeg vil fortælle, hvad én af gyserhistorierne handler om. Den hedder ”Pige, der græder”.

Grillet hovedret og dessert

04. juli 2022 Danskerne er et af de folkefærd, der griller allermest, og vi griller gerne hele året, men selvfølgelig mest om sommeren. 70 procent af danskerne har inden for et år grillet mindst én gang. Det har ændret sig, så over 50 procent er gået over til gasgrill, da det er meget nemmere og hurtigere.

Spansk chorizo-gryde

09. september 2020 Noget af det allerbedste ved at rejse er at blive inspireret til nye retter, skriver borgerjournalist og madentusiast, der har hentet inspiration til denne ret fra Århus.

Rødbedetatar

25. august 2020 Til denne opskrift brugte borgerjournalist og madentusiast Rene Agergaard rødbeder fra sin pallehave ved Vollsmose Torv.

Litteraturpatruljen anbefaler: Scythe

23. juni 2020 En fascinerende og tankevækkende bog for dem, der elsker dystopisk fiktion.

Litteraturpatruljen anbefaler: Kragens kald

16. juni 2020 En hæsblæsende fantasybog, hvor alle er skurke.

Roulade med spinat og tun

10. juni 2020 Det kan være lidt drilsk at rulle en roulade, men i denne opskrift med spinat og tun går det ganske fint, skriver borgerjournalist og madentusiast Rene Agergaard.

Litteraturpatruljen anbefaler: Maze Runner - Labyrinten

20. maj 2020 Bogen er fyldt med mystik og spænding samt billedlige fortællinger, der giver følelsen af, at man næsten selv kæmper for at overleve.

Koldskålscheesecake

06. maj 2020 Vejret har længe været strålende, og der har allerede været dage, der næsten føles som sommer. Så jeg fik lyst til koldskål og eksperimenterede derfor med denne cheesecake.

Litteraturpatruljen anbefaler: Drengen i den stribede pyjamas

06. maj 2020 En bog man bare skal læse mindst én gang i livet.

Litteraturpatruljen anbefaler: Den fortabte helt

23. april 2020 'Den fortabte helt' er en spændende fantasy-bog om venskaber.

Litteraturpatruljen anbefaler: Ulven i hjertet

03. april 2020 En skræmmende bog, der sætter tanker i gang.

Litteraturpatruljen anbefaler: Dæmonernes by

19. marts 2020 En fantasybog, der byder på dæmoner og skyggejægere.

Saltindbagt lammekølle

19. marts 2020 Denne gang er det lige så meget tilberedningen som selve retten, jeg vil fortælle om - nemlig metoden med at saltindbage, skriver borgerjournalist og madentusiast Rene Agergaard.

Litteraturpatruljen anbefaler: Percy Jackson og lyntyven

14. marts 2020 Percy Jackson og lyntyven er en historie, der sætter tanker i gang om meningen med livet.

Biryani med kylling

08. marts 2020 Borgerjournalist Metha Maul har kombineret forskellige slags biryani-opskrifter til en Vollsmose-biryani.

Klimahelte er inspiration bag ny aktivet for alle byens børn

04. marts 2020 3.a fra Abildgårdskolen har været inspirationskilden til en ny aktivitet, hvor Odenses 2.-5. klasser bliver inviteret til at sætte fokus på affald og indsamle mindst fire gange frem mod maj.

Karameller med havsalt

22. februar 2020 Nu er det snart fastelavn, hvor vi får besøg af både Spiderman og varulve - altså de udklædte børn. Man kan jo vælge at købe lidt syntetisk slik til de kære små, men man kan også lave sine egne karameller. Det har borgerjournalist og madentusiast Rene Agergaard gjort.

Litteraturpatruljen anbefaler: Ilttyv 1 - Over sløret

21. februar 2020 Ilttyv 1 - Over sløret er en utrolig velskrevet bog, som man ikke kan lægge fra sig, når man først begynder.

Litteraturpatruljen anbefaler: Radio Silence

06. februar 2020 Radio Silence er en realistisk ungdomsbog, man kan se sig selv i.

Overblik: For og imod skolesammenlægning

05. februar 2020 I august foreslog børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen at lukke H.C. Andersen Skolen og samle børnene i Vollsmose på Abildgårdskolen. Trods protester fra lærere og forældre gav et flertal i Børn- og Ungeudvalget i slutningen af januar opbakning til at samle de kommende skolebørn i forårs-sfo på Abildgårdskolen. Den endelige beslutning om skolernes fremtid er endnu ikke taget. Vollsmose Avisen giver her et overblik over de forskellige holdninger i sagen.

UU-vejleder: ’10. klasse kan være et hjælpende år’

04. februar 2020 10. klasse gavner både den faglige og personlige udvikling, men mange elever i Vollsmose stritter imod det ekstra skoleår, ifølge UU-vejleder på Abildgårdskolen.

Et ekstra skoleår ændrede alt for Abdallah

04. februar 2020 Abdallah Tarbouche fra Bøgeparken blev erklæret ikke-uddannelsesparat og tog 10. klasse på 10 Syd i Blangstedgård. Det var et lærerigt år - både fagligt og socialt, som gjorde ham klar til hf på Mulernes Legatskole.

Brunkål

03. februar 2020 Brunkål er en ret, der virkelig kan dele folk. Borgerjournalist og madentusiast Rene Agergaard elsker det.

Litteraturpatruljen anbefaler: Clockwork Angel

23. januar 2020 Clockwork Angel er en fantasybog for unge, der byder på dæmoner, engle og personer, du forelsker dig i.

Blomkålssuppe

20. januar 2020 Januar er for mange en måned, hvor der skal spares - både på pengene og kalorierne. I så fald er denne blomkålssuppe et godt bud på sund og budgetvenlig aftensmad.