Spring navigation over

Hundredevis af børn deltog i sommeraktiviteter

Mellem 300 og 400 mennesker lagde dagligt vejen forbi Camp U under sommerens store aktivitetsprogram.

I seks uger i sommerferien var der fuldt program med aktiviteter i Vollsmose, hvor flere hundrede børn dukkede op. Arrangører er glade og tilfredse med, hvordan det er gået.

- Ærligt, stemningen kan ikke beskrives.

Ordene kommer fra Cengiz Caliskan fra Vollsmose Taekwondo, som på trods af sin påstand gør et forsøg:

- Der har været så mange glade børn og forældre. Vi fik for eksempel de muslimske damer til at spille fodboldkamp mod børnene, og det var virkelig en fornøjelse at se den atmosfære og positive energi. Det har været en kæmpe succes.

Vollsmose Taekwondo var gået sammen med Sahan, B1909 og Vollsmose Boxing om aktiviteter i uge 29 og 30 i løbet af sommerens seks uger lange aktivitetsprogram i Vollsmose. Der var både hoppeborg, underholdning med Maskotterne i form af Andersine og Anders And, slush-ice, fodbold, boksning, taekwondo og meget mere.

- Hold op, hvor sover man godt om natten efter sådan nogle dage. Det har virkelig været nogle fantastiske uger, lyder det fra en glad Cengiz Caliskan.

Hårdt men godt

Generelt er det gået endnu bedre, end han havde forventet. I gennemsnit har der været omkring 150 børn om dagen i de to uger. Den sidste dag talte arrangørerne cirka 200 børn, der alle fik serveret mad og slush-ice. Derudover har arrangørerne set et stort antal forældre, der også har deltaget.

- Det er gået meget bedre. Antallet af børn og forældre, der dukkede op, spiller også en stor rolle. Jeg havde slet ikke forventet, at der ville komme så mange børn midt i ferien, siger han.

Samme begejstring kommer fra Ahmed Yassin Ahmed, der er formand for det lokale fodboldhold FIUK, der stod for aktiviteter i uge 28.

- Det er gået rigtig godt. Der har været mellem 100 og 150 børn om dagen. Vi var også en del frivillige, og det kan selvfølgelig kun lade sig gøre på grund af dem. Det var hårdt men virkelig godt, siger Ahmed Yassin Ahmed.

Fællesskab og dannelse

FIUK bød børnene på fem aktiviteter, og inddelte børnene i 10 hold. Hver dag kunne man vinde medaljer og præmier – man kunne for eksempel blive kåret som den gode rollemodel eller ven. Og i pauserne var der konkurrencer for forældrene.

Men indsatsen er meget mere end en sommeraktivitet, fortæller FIUK’s formand, der blandt andet er drevet af at styrke fællesskabet i Vollsmose på tværs af parkerne.

- Vi gør det, fordi der er mange børn i området, der ikke bliver set eller hørt, og så vil vi gerne skabe fællesskab. Der er altid negativ omtale om området, og det kan gøre det svært for børnene i området at tro på sig selv. Der er seks forskellige parker, og der er lang afstand mellem for eksempel Birkeparken og Granparken, når man er syv år. Men når man mødes her til sommeraktiviteter, har man mulighed for at møde hinanden på tværs af parkerne. Det handler om dannelse. At børnene ser nogen, der minder om dem. Nogen som gider dem og vil være rollemodeller for dem, siger Ahmed Yassin Ahmed.

Også i uge 28 stod Aysel Hagi fra Røde Sol Kulturforening for det kreative indspark i aktivitetsprogrammet. Her kunne man både laver perler, der kunne blive til armbånd og øreringe, man kunne stryge perler, tegne og sy sammen med frivillige fra foreningen.

- Det var rigtig dejligt. Stor succes. Der kom rigtig mange. Der kom endnu flere i FIUK. Vi havde de små børn og de havde de store børn. Børnene var rigtig glade, siger Aysel Hagi, og tilføjer, at foreningen også bød på fodboldkampe, trampolin, en tur til friluftsbadet, biograftur såvel som bowling.

Et gratis tilbud

Begejstringen er stor blandt tilsyneladende alle foreninger og organisationer. Også hos Ung Odense og Camp U, hvor områdeleder Lene Vahl-Møller fortæller om godt samarbejde og glade børn i uge 26, 27 og 31, hvor Camp U var medarrangør af blandt andet OL i Mosen.

- Det har været fantastisk. Vejret var godt, og der var rigtig god aktivitet og mange børn og forældre. En rigtig god familiestemning. Vi har fået mange gode tilbagemeldinger blandt andet fra forældre, som var glade for, at der har været noget hele sommeren. De var også glade for, at aktiviteterne var gratis, for mange af dem var virkelig klemte og havde ikke råd til at holde ferie, siger Lene Vahl-Møller, der fortæller, at der har været mellem 300 og 400 mennesker om dagen i løbet af sommeren.

I løbet af sommerferien har der desuden været aktiviteter i Vollsmose med Odense Atletik, Stalden i Mosen, Unikke Stemmer, Cirkus Aroma, Vollsmose Aktivitetsforening, Vollsmose Bibliotek, DBU og Get2Sport.

Programmet

Koordinationsgruppen bag sommeraktivitetsprogrammet består af Camp U i UngOdense, SSP Odense, BoligSocialt Hus og Get2Sport.

Det er både offentlige, private og frivillige parter med et fælles fokus på at skabe fællesskab, sundhed og trivsel for børn og unge i Odense, der har sammensat et sommerferieprogram med idræt, musik, cirkus, mad, kreativ udfoldelse, leg og sociale aktiviteter, der giver børn og unge, som holder sommerferien hjemme, en mulighed for at få nogle gode oplevelser.

Igen i år har der været sommerferieaktiviteter i alle seks uger på grund af områdets stærke og ansvarsbevidste frivillige foreninger. Hertil har koordinationsgruppen fået hjælp af Røde Kors og Hospitalsfonden samt en stor hjælpende hånd af byggeentreprenørerne i Vollsmose, der har bidraget med økonomisk støtte til aktiviteter.

Seneste Artikler

Nye lister over udsatte boligområder: Udviklingen går den rette vej

Læs mere

Opskrifter til at undgå madspild

Læs mere

Spande bliver til potter

Læs mere

Jette fra Korsløkken er ambassadør for miljøet

Læs mere

Affaldssortering kan aflæses i huslejen

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her