Spring navigation over

En hyldest til centervagten

 

I samarbejde med butikkerne på Vollsmose Torv har organisationen We Enjoy taget initiativ til at anerkende centervagten Ibrahim med 10.000 kroner som tak for hans tryghedsskabende arbejde.

 

Illustration: Fatama Al-Zahraa, beboerillustrator

Gennem de seneste måneder er utrygheden vokset på Vollsmose Torv. Nærmere bestemt lader det til, at den utryghed, som tidligere var centreret omkring Bøgetorvet, har flyttet sig til Vollsmose Torv. Men det er ikke kun myndighederne, der forsøger at genskabe roen omkring centeret.

Lørdag den 6. november havde den lokale organisation We Enjoy inviteret til et arrangement på Vollsmose Torv, der blandt andet handlede om problematikken omkring torvet.

- Vi ville gerne sætte fokus på, at vi skal passe på det, vi har. Der har jo været en del debat om uro i centeret på det seneste, og derfor havde jeg tænkt på, hvordan jeg ville kunne være med til at aktivere civilsamfundet omkring det. Og det bedste ville være at rose nogle af dem, der egentlig gør en indsats i området, fortæller Abdi Raqib, stifter af We Enjoy.

- I den forbindelse kan man ikke komme udenom vagten Ibrahim fra Safe & Secure. Han har været her i mange år, og hans autoritet er næsten på niveau med politiet. Folk respekterer ham meget. Og derfor ville vi gerne belønne ham for det arbejde, han gør. Derfor talte jeg med Søren Dollerup, om han ville være med til at anerkende Ibrahims arbejde, siger Abdi Raqib.

Ros fra centerchefen

Den idé var Søren Dollerup, der er chef for Vollsmose Torv, med på.

- Jeg synes, det er dejligt at se, at lokalbefolkningen forsøger at tage stilling til, hvad det er for et center, de vil have. Det er enormt positivt, at We Enjoy har taget initiativ til at tage fat i butikkerne og lavet forskellige aktiviteter. Og ikke mindst, at de husker på nogle af dem, der forsøger at skabe god ro og orden til hverdag i form af vagtselskabet og anerkender Ibrahim, siger Søren Dollerup.

Centerchefen har også roser til sikkerhedsfirmaet, der har ansat vagterne på torvet.

- Firmaet Safe & Secure er temmelig afgørende, og de er gode til at manøvrere rundt her i centeret, fordi de kender lokalområdet. De er meget engagerede. Ejeren kommer i centeret fem gange om ugen, og de gør et kæmpe stykke arbejde for at få det til at fungere herude, siger Søren Dollerup.

Altid smilende

At det netop er Ibrahim, der er i fokus, kommer ikke bag på indehaveren af Safe and Secure, Sobhi Saway.

- Jeg er ikke overrasket over, at det lige præcis er Ibrahim, for Ibrahim gør en stor forskel i området. Hvor andre kan have svært ved at håndtere situationer eller områder, har Ibrahim en helt anden ro. Han har en lang baggrund som vagt, og den erfaring han har med sig, er rigtig meget værd. Hans lokalkendskab gør ham også ekstremt god, siger Sobhi Saway, der har meget godt at sige om vagten.

- Ibrahim er utroligt pligtopfyldende og går meget op i sit arbejde. Altid smilende og imødekommende. Han er en autoritær vagt, som folk respekterer, understreger han.

Ibrahim har arbejdet som vagt i Danmark siden 1998, og han har været i centeret i Vollsmose siden 2007.

 Selv er vagten Ibrahim ikke meget for at stikke hovedet frem, men han er taknemmelig for anerkendelsen.

- Jeg blev rigtig glad, og jeg havde ikke forventet noget. Jeg passer bare mit arbejde, og gør det, jeg skal gøre, siger Ibrahim, der også kaldes Abu Hamza.

Myndighederne har bedt om ro til at løse problemerne i centeret. Og først og fremmest kommer det til at kræve tid at genskabe roen på Vollsmose Torv, mener centerchefen.

- Det kan ikke løses på så kort tid. Det kræver en langsigtet indsats på et endnu større plan. Men et af de mest afgørende elementer i at lave sådan en forandring er, at civilsamfundet tager stilling til, at de også vil hjælpe. Og det er civilbefolkningen, der gør den største forskel, når der er grundlag for det. Derfor er det et enormt godt budskab at anerkende vagten, og det understreger, at vi står sammen i Vollsmose, når vi får afklaret, hvad problemet er herude, siger Søren Dollerup.

Fakta:

We Enjoy er en organisation, der blev stiftet i 2017 af Abdi Raqib. De arbejder indirekte med kriminalitetsforebyggelse, idet de laver aktiviteter for unge mennesker i folkeskolealderen i Vollsmose.

 

Seneste Artikler

Anmeldelse af bogen ”Fra Den Mørke Side”

Læs mere

Vollsmose Torv skal genopstå i ny form

Læs mere

Nyt kapitel i omdannelsen – fra firkant til fire kvarterer

Læs mere

Morooj og Najlaa lærer at cykle med AOF

Læs mere

Abdallah skal bokse historisk landskamp

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her