Spring navigation over

Bayoumi vil inspirere unge til at drømme stort

26-årige musiker og sanger Abdallah Bayoumi, der er vokset op i Vollsmose, vil inspirere andre til at følge deres drømme. Med sin musik håber han at sprede glæde og udbrede sit budskab om at vælge et positivt livssyn.

Glæde og positive ”vibes”. Det er de følelser, der gerne skulle ramme lytterne af 26-årige Abdallah Bayoumis musik. Han drømmer om at inspirere unge i Odense til at følge deres drømme og vælge en positiv vej i livet. 

- Jeg forsøger at skabe et positivt og kærligt livssyn i mine sange. Jeg vil gerne vise, at vi med lidt mere tillid og kærlighed til hinanden, kan støtte hinanden til at opnå vores drømme. Hvis man bliver ved med at knokle og arbejde fokuseret imod at nå sine mål, så skal det nok lykkes en dag. Dette budskab vil jeg gerne sprede til unge mennesker, så de forhåbentligt vælger en positiv vej i deres tilværelse, fremfor noget som skader dem, siger han.

Abdallah Bayoumi er født i Danmark og vokset op i Vollsmose. Han har både palæstinensiske og libanesiske aner.

- Jeg er dansker. Jeg har dansk pas. Men min familie flygtede fra Palæstina til Libanon. Så jeg har både noget palæstinensisk og libanesisk i mig, men jeg er, hvad jeg er. Kan du følge mig, spørger han og fortsætter med at fortælle om opvæksten inden for firkanten.

 - Jeg er vokset op i Granparken, og jeg synes, Vollsmose var og er et dejligt sted at være og vokse op. Mine forældre valgte at bo der, og de har boet der længe, fordi de har været glade for at være der.

Et positivt fokus

Han har været privilegeret af at have en god omgangskreds og ikke mindst en stærk interesse for musik, som har været et positivt fokuspunkt gennem livet.

- Det har været heldigt for mig, at det var det, der har været mit fokus. Jeg har altid kunnet lide musik. Jeg har altid gået og sunget og drømt om at lave min egen musik. Så jeg startede stille og roligt ud, du ved, med at synge for mine venner og familie og i skolen. Og så blev jeg inspireret og motiveret, fordi folk foreslog, at jeg skulle begynde at udgive mine sange.

Han begyndte at indspille sine sange i Vollsmose hos Asem Jomaa, der havde musikstudie i Vollsmose.

- Jeg havde aldrig prøvet det før, men så indspillede jeg en sang. Og jeg tænkte, ”hold kæft, det er fedt”. Det var fedt at høre sig selv på en sang, siger Abdallah Bayoumi, der blot kalder sig Bayoumi som kunstner.

Rai’n’B

I dag er det ni år siden, Abdallah første gang satte sine ben i et musikstudie, og han har ikke set sig tilbage siden. Fra 2015 har han arbejdet professionelt med musik, og i 2016 udgav han sin første EP.

- Øvelse gør mester, som man siger. Men jeg arbejder ikke kun med musik, fordi jeg vil leve af det. Det er først og fremmest fordi, jeg godt kan lide det. Jeg elsker musik.

I september i år fik han debut i radioen, da hans sang Maria blev spillet på P3. Det var en drøm, der gik i opfyldelse. Stilen er inspireret af arabisk og nordafrikansk lyd – en stilart der kaldes ”Rai’n’B”.

Men Abdallah Bayoumi vil ikke bare lave musik for at lave musik. Det er også vigtigt, hvilket budskab man har med musikken, mener han.

- Da jeg udgav min første EP, tænkte jeg mig ikke så meget om. Jeg udgav bare musik, fordi jeg syntes, det var fedt. Men nu i dag fortryder jeg faktisk, at jeg udgav den EP, fordi jeg har et helt andet budskab i dag. Mit budskab er at give kærlighed. Dengang var det mere sådan ghettomusik, men det hjælper ikke de unge. Det betyder noget, hvad man fortæller, siger han og fortsætter:

- I stedet for at fokusere på det dårlige, så fortæller jeg om det, der går godt. Jeg vil give gode vibes og få folk til at være glade. Jeg kommer fra en meget kærlig familie, så det er ægte kærlighed, jeg kommer med. Jeg vil give glæde.

Lyt til Bayoumis seneste single Maria her.

 

Seneste Artikler

Anmeldelse af bogen ”Fra Den Mørke Side”

Læs mere

Vollsmose Torv skal genopstå i ny form

Læs mere

Nyt kapitel i omdannelsen – fra firkant til fire kvarterer

Læs mere

Morooj og Najlaa lærer at cykle med AOF

Læs mere

Abdallah skal bokse historisk landskamp

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her