Spring navigation over

Smitten er faldet, men er stadig for høj

Kø til Covid-19 testcenter - Hele rækken bærer mundbind Rigtig mange beboere har ladet sig teste de seneste uger, hvor der har været flere lokale teststeder. Foto. Jørgen Gregersen

Knap 22.000 tests er de seneste tre uger blevet gennemført i Vollsmose, og antallet af smittede er blevet halveret blandt andet takket være en stor frivillig indsats fra beboere. Smitten er dog stadig for høj. Derfor følger Task Force Vollsmose situationen tæt, så Vollsmose kan blive fri for corona.

Smitten skal ned, og den skal holdes nede. Så resolut lyder budskabet fra Rami Ezzeddine, der er leder af Task Force Vollsmose under Odense Kommune. Det er den gruppe, der siden den 27. februar har arbejdet på at få coronasmitten i Vollsmose under kontrol. I den tid er der lavet  21.842 tests i Vollsmose. Incidenstallet - antal smittede per 100.000 borgere i de seneste syv dage - er også halveret, siden udbruddet var på sit højeste.

At det går fremad med at stoppe smittespredningen skyldes især en kæmpe indsats fra frivillige beboere, ifølge Rami Ezzeddine.

”Vi kan kigge tilbage på to helt fantastiske uger, hvor civilsamfundet gik ind og tog et kæmpeansvar og var med til at skabe et fælles ønske og sammenhold omkring at komme af med smitten i Vollsmose. Det viser, at smitten kan stoppes indefra. For det er adfærden ude i Vollsmoses parker og haver, der gør hele forskellen. Og den opmærksomhed har civilsamfundet i høj grad haft indflydelse på,” siger han.

 

Beboere med vigtig viden

Frivillige testambassadører har blandt andet gået rundt i weekenderne og opfordret andre beboere til at blive testet. Bydelssøstre har tilbudt at følge beboere til test-stederne og at passe beboernes børn, så de kunne blive testet, og beboerformænd har sørget for at åbne bydelens beboerhuse op for testning.

”Civilsamfundet i Vollsmose har været og er helt afgørende for, at vi får situationen under kontrol. De hører, hvad der sker og har en føling med situationen, som er rigtig vigtig viden for os,” siger han og fremhæver, hvor vigtigt det var, at beboerformændene bad om, at teststederne flyttede ud i beboerhusene.  

”Det har været rigtig godt, at teststederne er rykket tættere på. Så vi er i den grad blevet mindet om, hvor vigtigt det er at trække foreninger, beboerformænd og frivillige ind i arbejdet,” lyder det fra Rami Ezzeddine.

 

Test, test og atter test

Selvom smittetallet i bydelen er faldet, er det væsentligt højere end den grænse, myndighederne har sat. Derfor anbefaler Sundhedsmyndighederne, at alle beboere over 12 år bliver testet to gange om ugen.  

”Vi følger stadig situationen helt tæt og fortsætter med et dynamisk beredskab, hvor vi kan sætte særlige indsatser i gang alt efter, hvordan smittesituationen ser ud. Smittetallet er stadig alt for højt, og nu skal vi fastholde opmærksomheden på at få det ned ved, at alle lader sig teste og går i isolation, hvis man er smittet,” Rami Ezzeddine og fortsætter:

”Vores indsats fortsætter sandsynligvis flere måneder frem, og vi kommer til at fastholde en indsats, indtil Vollsmose er coronafri. For det kan gå så hurtigt, hvis vi sænker paraderne bare et øjeblik.”

Odense Kommunes hjemmeside kan man se, hvor de lokale teststeder i Vollsmose er.

Seneste Artikler

Rising Streetfood Festival

Læs mere

Den boligsociale helhedsplan er godkendt

Læs mere

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere