Spring navigation over

Forening åbner dannelsescenter

Her ses bestyrelsen af Campus Udvikling Odense (fra venstre): Mays Al Yasin (tidligere bestyrelsesmedlem), Sara Nasser El Ahmad, Adham Nasser El-Ahmad, Abdishakur Mohamed Abdirahman (tidligere bestyrelsesmedlem), Ibrahim Slaiman, Tarek Chini, Mohammad Elhakim og Shahbaz Aslam. På billedet mangler Mona Hammoud, som er nyt medlem af bestyrelsen.

Campus Udvikling Odense er i fuld gang med at etablere et dannelsescenter i Vollsmose. På blot tre dage har foreningen indsamlet knap 30.000 kroner fra private donorer til at renovere lokaler under Vollsmose Torv. Planen er, at dannelsescenteret skal åbne i foråret 2022. Vi har interviewet foreningens formand, Ibrahim Slaiman, om, hvad projektet går ud på.

 

Hvorfor vil I lave et dannelsescenter i Vollsmose?

- I netop Vollsmose er der mange unge med forskellige former for udfordringer og dermed et stort potentiale for at arbejde med personlig udvikling. Gennem de seneste år har vi oplevet, at der eksisterer et tomrum i det sociale arbejde med særligt fokus på dannelse, til trods for det fantastiske arbejde, som mange ildsjæle og frivillige foreninger bidrager med hver evig eneste dag. Vi mener, at vi kan tilføre området et lidt anderledes perspektiv på udvikling af lokalsamfundet og særligt de unge med vores dannelsescenter.

 

Hvem er I?

- Vi er Campus Udvikling Odense, og vi har som lokalforening et almennyttigt socialt formål, der blandt andet indebærer en aktiv indsats for at understøtte unges personfaglige udvikling og dannelse samt at gå forrest i at bidrage til aktiv deltagelse og engagement i lokalsamfundet. Og vi er frivillige, som ønsker at gøre en forskel i vores lokalsamfund.

 

Hvad er det for et behov, centeret skal opfylde?

- Dannelsescenteret skal dels arbejde på at højne det generelle dannelsesniveau i lokalsamfundet, særligt blandt de unge, dels at udvikle et sundt alternativt fællesskab.

 

Hvad forstår I ved dannelse?

- Dannelse er først og fremmest manerer og opførsel, og hvordan vi opfører os over for andre. Men dannelse er samtidig disciplin og selvdis-ciplin. Og alle i bestyrelsen kan tilføje noget, som de også forbinder med dannelse. For mig er dannelse også at være en del af sit lokalsamfund og at have forståelse for, hvad der sker omkring en. Dannelse er også nogle personfaglige redskaber som at vide, hvordan man lægger et budget. Så dannelse handler om hele det samlede menneske.

 

Hvordan skal centeret fungere i praksis?

- Dannelsescentret skal være et sted, hvor man - særligt som ung - kan komme og opleve, at man opnår større bevidsthed omkring ens potentiale, samtidig med at man bliver udfordret og inspireret til at ville udleve sit potentiale. Centret skal være et fællesrum for lokalområdet, hvor der foregår deling af viden og erfaringer, og hvorfra deltagerne kan gå hjem med en følelse af, at man har udviklet sig personligt og menneskeligt, både på et individuelt og et kollektivt plan. Denne udvikling skal realiseres gennem faste ugentlige aktiviteter, som vil blive understøttet af vores tilknyttede ressourcestærke frivillige. Detaljer omkring aktiviteterne bliver meldt ud i forbindelse med lanceringen.

 

Hvad er tidshorisonten?

- Vi er aktuelt i gang med at istandsætte lokalerne i Vollsmose Torv, som skal danne de fysiske rammer for CUO Dannelsescenter. Parallelt med det er vi i fuld gang med at færdiggøre konceptet for dannelsescentret og konkretisere det dannelsesforløb og de tiltag, som vil blive udbudt. Vores ambition er, at vi i løbet af foråret 2022 er klar til at slå dørene op i dannelsescentret og igangsætte vores aktiviteter.

 

Har I et særligt budskab?

- Vores håb er, at mange af de ressourcestærke mennesker, særligt de unge, som er opvokset i, har boet i eller bor i området, eller som har kendskab til området og de udfordringer der findes herude, vil være med til at påtage sig et socialt ansvar og bidrage til, at vi i fællesskab og som civilsamfund selv skaber den positive forandring i Vollsmose, som vi ønsker for os selv og de fremtidige generationer.

 

Hvad er forbindelsen mellem IChange og Campus Udvikling Odense?

- IChange er moderorganisationen. Det er her Campus Udvikling Odense udspringer fra og er organisatorisk administreret. Dog er CUO en selvstændig juridisk enhed, og vi har som forening vores eget sæt vedtægter, som er uafhængig af IChange. Og alle er velkomne til at blive en del af vores forening.

 

Skal man være muslim for at blive en del af dannelsescenteret?

- Nej, for Campus Udvikling Odense er en almennyttig, folkeoplysende forening. Vi har ikke noget religiøst formål - vi har et almennyttigt socialt formål.

Seneste Artikler

Børn ved byggepladser og kriminelle grupper bekymrer politiet

Læs mere

Det kan være ensomt at sugardate og sælge sex: Man behøver ikke være alene

Læs mere

Odinskolens yngste trækker i træningstøjet

Læs mere

Kend reglerne for at køre på el-løbehjul

Læs mere

Reportage: Fodboldpiger mødte Gellerup på grønsværen

Læs mere

I det seneste nummer af Vollsmose Avisen kan du blandt andet læse om, hvordan det står til med at skabe tryghed i bydelen - vi har blandt andet talt om emnet med Bjarne Puggaard fra Fyns Politi. Du kan også blive klogere på, hvordan projektet Nye Veje arbejder for at skabe mere livskvalitet blandt mennesker, som sælger og bytter sex.

Læs her