Spring navigation over

Vollsmose har stemt for ny boligsocial plan

12 beboere fra Bøgeparken var mødt op for at stemme om den nye boligsociale helhedsplan. Det blev et enstemmigt ja.

Alle Vollsmoses ni afdelinger har nu stemt ja til, at der fortsat skal være hjælp til ledige, unge, foreningslivet og meget andet i bydelen i 2021-24.

I nogle afdelinger blev det et rungende ja. Andre steder blev der stemt både for og imod. Men det endelige resultat af ni ekstraordinære afdelingsmøder i Vollsmose er nu klart: Beboerne har godkendt den boligsociale helhedsplan for 2021-24.

Det er en plan for en række aktiviteter, der skal styrke den sociale udvikling i Vollsmose. Aktiviteterne skal hjælpe flere beboere i job og uddannelse, give børn og unge de bedste muligheder i livet, støtte frivillige og foreninger samt skabe større tryghed i området.

 

Mange tilbud fortsætter

Den nye boligsociale helhedsplan for BoligSocialt Hus - Vollsmose 2021-2024 rummer forslag inden for fire forskellige indsatsområder: ’Uddannelse og livschancer’, ’Beskæftigelse’, ’Kriminalitetsforebyggelse’ og ’Sammenhængskraft og medborgerskab’. Selvom det er en ny plan med et par nye initiativer som for eksempel oprettelsen af et fællesskab for mænd under titlen ’Bydelsbrødre’, er langt de fleste tilbud dog nogle, der fortsætter fra den eksisterende helhedsplan og Vollsmose Sekretariatet. Det er for eksempel tilbud om hjælp hos en beskæftigelsesmentor, familierådgivning og sparring om foreningsliv og frivillighed hos en bydelskonsulent.

Fra den 4. januar 2021 år vil det blot være hos lokale medarbejdere i BoligSocialt Hus - Vollsmose, man kan få rådgivning og hente støtte. Inden da skal de politiske udvalg i kommunen tage stilling til den boligsociale helhedsplan. Derefter skal den godkendes i Økonomiudvalget og byrådet og have et endeligt tilsagn fra Landsbyggefonden.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her