Spring navigation over

Unge anmelder: Don Quixote er sjov og udfordrende

Vollsmose Avisen var med, da prøverne til Don Quixote var i fuld gang på Nørregaards Teaters scene i Vollsmose. Her ses Carsten Wittrock med skuespillerne Bo Larsen og Claus Andersen.

Frem til den 14. november spiller ’Don Quixote’ på Nørregaards Teaters Vollsmosescene. Tre unge borgerjournalister har anmeldt forestillingen, der er for publikum på 14 år og op.

Duaa Abbed: Fantastisk og morsom forestilling

Don Quixote er besat af at opnå sine drømme. Det driver ham ud på en rejse, hvor han lidenskabeligt prøver at genoplive ridderligheden i sig selv, tjene sit land og smigre sin yndige prinsesse. Don Quixote er en adelig mand med en drøm og mange vanskeligheder på vejen mod drømmen. Dog er han ikke helt alene. En simpel bonde ved navn Sancho er taget med på rejsen med det løfte, at han får en ø, når Quixote har sejret og fået sin prinsesse. Den lange fortælling om den berømte og gale ridder bliver på fantastisk vis komprimeret og formidlet så smukt og sjovt til en times teater. Forestillingen er meget livlig, og skuespillerne er utrolig entusiastiske. Det er både sjovt, hvordan ironi og tragedie sammenflettes, men også tankevækkende, hvordan galskab og mod bliver præsenteret som en betydelig del af menneskets essens. Alt i alt er det en fantastisk oplevelse, jeg helt klart vil anbefale.

LÆS OGSÅ: Berømt ridder indtager de skrå brædder

Farah Ahmad: Efterlader publikum med spørgsmål

Splask! Det røde blod flyver ud til alle sider. Aaaah! Don Quixote bliver såret i krig. Sancho Panza skynder sig at lappe sin herres sår sammen. Don Quixote mister langsomt håbet, men hans fornuftige væbner Sancho Panza snakker ham til fornuft og minder ham om, at hans elskede prinsesse Dulcinea venter på ham. Såret rejser ridderen sig og ser på den lyse side. Forestillingen, der er baseret på den gamle roman fra 1605 af Miguel de Cervantes, er spændende og fængende. Skuespillerne formår at gøre den gamle roman til en komisk og underholdende forestilling med en koncert halvvejs gennem stykket. Historien kan være lidt udfordrende at forstå og virker nogle steder usammenhængende, men til slut giver det hele mening. Så er det op til publikum selv at fortolke og analysere, hvad slutningen mon betyder. Så hvis du elsker en historie, der udfordrer, så vil jeg helt klart anbefale denne oplevelse.

Taibah Ahmad: Et stykke med fantasi

Når man først slipper fantasien løs, er der ingen grænser, og man kan lige pludselig befinde sig på sit livs store eventyr. Sådan starter det i hvert fald i fortællingen om den ivrige ridder Don Quixote, der drager ud i verden for at tage kampen op mod forskellig ondskab. Ridderen og hans tro ven, Sancho Panza, er i centrum for hele rejsen, der veksler mellem virkelighed og det metafysiske. Fantasien har ingen grænser, men det har den realistiske verden, som især de stærkeste i samfundet kan præge. Samfundsordenen er blot noget af det, makkerparret sætter spørgsmålstegn ved i stykket. Gennem forskellige retoriske spørgsmål får Don Quixotes fantasi frit løb, hvilket altid ender med et uheldigt resultat for ridderen. Men det sætter også tanker i gang hos publikum. Det er imponerende, at stykket med få virkemidler kan samle så meget vildskab. Forestillingen er kreativ, smækfyldt med symbolik og humoristisk sans.

Seneste Artikler

En hyldest til centervagten

Læs mere

Bayoumi vil inspirere unge til at drømme stort

Læs mere

Mit møde med Vollsmose

Læs mere

Stemmer fra byen

Læs mere

Walid levede for at hjælpe andre

Læs mere

I det seneste nummer af VollsmoseAvisen kan du blandt andet møde musikeren Bayoumi, der gerne vil inspirere unge i Odense til at følge deres drømme. Du kan også læse om centervagten på Vollsmose Torv, du kan lære at lave dine egne lysglas og lære at bage nordiske kæmpeklejner. 

Læs her