Spring navigation over

Skoleliv med krammestop og mundbind

Jeg synes, at det er helt sørgeligt, at denne virus findes i verden, og jeg håber, at den hurtigst muligt vil forsvinde, skriver Elan Rahman fra Bøgeparken.

Elan Rahman fra Bøgeparken er startet i 1.g på Mulernes Legatskole. Det har været fedt, selvom en virus har spændt ben for sociale arrangementer.

Jeg går på Mulernes Legatskole STX, og lige nu er jeg i gang med grundforløbet, så jeg har ikke valgt en studieretning, men jeg synes, at studieretningen Matematik A, Fysik A og Kemi B lyder som noget for mig. Jeg overvejer at vælge den retning, da jeg godt kan lide de tre fag, og fagene spiller også meget godt sammen. Jeg synes, det er meget spændende at lære om, hvordan verden er opbygget fra det store univers til de mindste atomer. Matematikken er et fag, der spiller meget ind i hverdagen, og jeg har kunnet lide faget, lige siden jeg var helt lille.

Det har været så fedt at starte på Mulernes Legatskole. Man hører tit, at gymnasiet er svært, men jeg synes, at det er lærerigt og spændende. Jeg har fået gode klassekammerater med mange forskellige personligheder. Det er altid fedt at møde nye mennesker, især når man alle skal starte et nyt kapitel i livet, og ikke helt ved, hvad der vil ske i fremtiden.

 

Arrangementer aflyses

Skolen har en helt masse corona-tiltag. For eksempel skal fysisk kontakt såsom håndtryk og kram undgås. Man skal spritte af eller vaske hænder regelmæssigt og holde til højre på gangene, trapperne og ved hovedindgangen. Man skal også bære mundbind på fællesarelaer, og lærerne skal holde mindst to meters afstand til eleverne. Så det har været meget sværere for dem at komme ned og give eleven en ekstra forklaring på en opgave eller andet, som man har behov for. Ellers har tiltagene ikke påvirket selve skolegangen, men til gengæld man måttet aflyse mange sociale arrangementer, som plejer at være det fundamentale for Mulernes Legatskoles måde at give elever sociale relationer sammen.

Jeg synes, at det er helt sørgeligt, at denne virus findes i verden, og jeg håber, at den hurtigst muligt vil forsvinde - også nu hvor man er nået meget langt med vaccineforskningen. Almindelig skolegang og generelt hverdagen savner jeg helt. Men jeg tænker også, at når man har vænnet sig til de forskellige forandringer i en længere periode, indretter man sig efter det og gør det til normen. Det er for eksempel blevet en vane for mig lige at have styr på håndhygiejnen og at afspritte en ekstra gang.

Seneste Artikler

En hyldest til centervagten

Læs mere

Bayoumi vil inspirere unge til at drømme stort

Læs mere

Mit møde med Vollsmose

Læs mere

Stemmer fra byen

Læs mere

Walid levede for at hjælpe andre

Læs mere

I det seneste nummer af VollsmoseAvisen kan du blandt andet møde musikeren Bayoumi, der gerne vil inspirere unge i Odense til at følge deres drømme. Du kan også læse om centervagten på Vollsmose Torv, du kan lære at lave dine egne lysglas og lære at bage nordiske kæmpeklejner. 

Læs her