Spring navigation over

Seks afdelinger har stemt for ny boligsocial plan

12 beboere fra Bøgeparken var mødt op for at stemme om den nye boligsociale helhedsplan. Det blev et enstemmigt ja.

Afstemningen om den nye boligsociale helhedsplan for Vollsmose 2021-24 er i fuld gang. Seks af Vollsmoses ni afdelinger har nu stemt for, at der fortsat skal være hjælp til ledige, unge, foreningslivet og meget andet i bydelen. I denne uge og næste uge skal resten stemme.

En plan for en række aktiviteter, der skal styrke den sociale udvikling i Vollsmose. Det er, hvad en del beboere allerede har stemt om, og andre skal stemme om inden længe. Aktiviteterne skal hjælpe flere beboere i job og uddannelse, give børn og unge de bedste muligheder i livet, støtte frivillige og foreninger samt skabe større tryghed i området.

Det har foreløbigt seks af Vollsmoses ni afdelinger stemt ja til. På ekstraordinære afdelingsmøder i sidste uge og denne uge stemte et flertal i Fyrreparken, Granparken, Lærkeparken, Hybenhaven, Bøgeparken og Birkeparken for planen. Det er seks skridt tættere på, at beboerne godkender den plan, som de for et år siden gav deres inputs og idéer til.

- Fælles for alle tilbuddene i planen er, at de kræver beboernes opbakning, hvis de skal blive til noget. Derfor er jeg rigtig glad for, at seks afdelinger bakker op om vores tilbud til beboerne, så vi sammen kan sikre den gode udvikling til bydelens fælles bedste, siger chef for BoligSocialt Hus, Ole Jensen.

I denne og næste uge skal Egeparken, Tjørnehaven og Slåenhaven stemme. Alle har fået invitationer til afstemningen direkte i postkassen.

 

Mange tilbud fortsætter

Den nye boligsociale helhedsplan for BoligSocialt Hus - Vollsmose 2021-2024 rummer forslag inden for fire forskellige indsatsområder: ’Uddannelse og livschancer’, ’Beskæftigelse’, ’Kriminalitetsforebyggelse’ og ’Sammenhængskraft og medborgerskab’. De fire indsatsområder handler om at skabe de bedste rammer for, at flere af bydelens beboere færdiggør en uddannelse, får fodfæste på arbejdsmarkedet, bliver en del af positive fællesskaber og kan bidrage til stærke og trygge civilsamfund. Beboerne skal derfor stemme ja eller nej til den samlede mængde af tilbud.

Det er tilbud om blandt andet hjælp til at komme i arbejde, hjælp til familier og støtte til frivillige foreninger. Hvis der er boligafdelinger, som stemmer nej til den nye boligsociale helhedsplan, vil det i praksis betyde, at Landsbyggefonden giver færre penge til den boligsociale helhedsplan, og beboerne i de pågældende afdelinger har så ikke mulighed for at bruge tilbuddene.

- Selvom det er en ny plan med et par nye initiativer, der skal vedtages, er langt de fleste tilbud dog nogle, der fortsætter fra den eksisterende plan, og som en del beboere derfor allerede kender fra Vollsmose Sekretariatet. Fra det nye år vil det blot være hos lokale medarbejdere i BoligSocialt Hus - Vollsmose, man kan få rådgivning og hente støtte, siger Ole Jensen.

Når alle afdelinger har stemt om planen, skal de politiske udvalg i kommunen tage stilling til den. Derefter skal den godkendes i Økonomiudvalget og byrådet og have et endeligt tilsagn fra Landsbyggefonden, inden den kan gå i gang den 1. januar 2021.

Seneste Artikler

En hyldest til centervagten

Læs mere

Bayoumi vil inspirere unge til at drømme stort

Læs mere

Mit møde med Vollsmose

Læs mere

Stemmer fra byen

Læs mere

Walid levede for at hjælpe andre

Læs mere

I det seneste nummer af VollsmoseAvisen kan du blandt andet møde musikeren Bayoumi, der gerne vil inspirere unge i Odense til at følge deres drømme. Du kan også læse om centervagten på Vollsmose Torv, du kan lære at lave dine egne lysglas og lære at bage nordiske kæmpeklejner. 

Læs her