Spring navigation over

Særligt fokus på at stoppe smitte i Vollsmose

Alle beboere kan blive testet på Abildgårdskolen hver søndag kl. 9.00 - 16.00. Man skal blot møde op med sit sundhedskort. Arkivfoto

En del af byens corona-smittede har adresse i Odense NØ. Det er altafgørende, at man går i selvisolation og lader sig teste, når man får besked om, at en ven eller et familiemedlem er smittet med virussen, lyder budskabet fra Odense Kommune.

Tre medarbejdere og 14 elever på Abildgårdskolen er for nyligt konstateret smittet med coronavirus. Derfor er skolen lukket for fysisk undervisning hele denne uge, og medarbejdere, elever og forældre kunne i mandags blive testet på skolen. Alle andre kan stadig blive testet hver søndag på skolen, og det er der god grund til at benytte sig af.

Ifølge Odense Kommune bor flere af byens borgere, der er smittet med COVID-19, i Vollsmose. Det stigende smittetal betyder, at der er særlig opmærksomhed på at stoppe smitten i bydelen, fortæller Jette Mark Sørensen, der er chef for Sundhed og Forebyggelse i Odense Kommune.

- Vi er optaget af god information, da vi kan se der er en del smittede i Odense NØ i forhold til resten af Odense, så vi har en særlig opmærksomhed på at hjælpe beboerne i Vollsmose og samarbejde med dem om at få stoppet smitten, siger hun og fortsætter:

- Vi ved, at man bor tæt i Vollsmose, og nogle bor også mange sammen på lidt plads. Det kan gøre det vanskeligt at gå i selvisolation, men det er helt afgørende, at man lader sig teste og isolerer sig, så snart man får besked om, at en nær kontakt er smittet med COVID-19 eller selv har symptomer.

Hvis ikke man har plads til at isolere sig i hjemmet, kan man kontakte Odense Kommune for at få hjælp. Hvis man er nær kontakt til en smittet, skal man gå i selvisolation, både mens man venter på at blive testet, og mens man venter på resultatet af testen. 

 

Smitter hinanden derhjemme

Ifølge Odense Kommune er det især børn og unge mellem 0-30 år, der er smittet. Og det er ikke kun skolebørnene på Abildgårdskolen. 

- Der er en overvægt af smittede unge mennesker. Hvis de samles på små værelser derhjemme, hvor de sidder tæt, så risikerer de at sprede smitte. Uanset hvor hårdt det er, så er det vigtigt, at vi alle sammen omgås så få mennesker som muligt. Så man skal være sin venners bedste ven ved at hjælpe dem med at undgå smitte, siger Jette Mark Sørensen og fortæller, at tallene også tyder på, at nogle smitter hinanden i hjemmene.

- Derfor er det også vigtigt at tage imod rådgivning og vejledning til smitteopsporing fra Styrelsen For Patientsikkerhed, der ringer, hvis man er testet positiv, forklarer hun.

Nu er Abildgårdskolen blevet lukket for fysisk undervisning i en uge for at forebygge smittespredning. Men hvad gør I ellers for at bremse smitten?

- Helt overordnet stiger smittetallet i hele landet, så vi bruger lige nu en del kræfter på at finde det næste og måske også anderledes skridt. For der er brug for information på alle mulige måder og på ubestemt tid endnu. Vi har allerede prøvet mange forskellige tiltag, men det er en svær opgave, siger Jette Mark Sørensen.

Eksempler på kommende tiltag for at stoppe smitten i Vollsmose:

  • Undervisningsforløb med fokus på hygiejne, symptomer m.m.
  • Dialog med Vollsmose Torv om hygiejne og smittereducerende adfærd ved spisestederne
  • Dialog med Fyns Politi, der laver mere kontrol på Vollsmose Torv, både i forhold til mundbind og forsamlinger
  • Udvidet tilsyn i Vollsmose-området fra SSP Gadeplan med fokus på større forsamlinger af unge mennesker.

Seneste Artikler

En hyldest til centervagten

Læs mere

Bayoumi vil inspirere unge til at drømme stort

Læs mere

Mit møde med Vollsmose

Læs mere

Stemmer fra byen

Læs mere

Walid levede for at hjælpe andre

Læs mere

I det seneste nummer af VollsmoseAvisen kan du blandt andet møde musikeren Bayoumi, der gerne vil inspirere unge i Odense til at følge deres drømme. Du kan også læse om centervagten på Vollsmose Torv, du kan lære at lave dine egne lysglas og lære at bage nordiske kæmpeklejner. 

Læs her