Spring navigation over

Fyns Politi: Vi vender hver en sten i sagen

Den 24. juni blev Abdinur Mohamed Ismail fanget i en skududveksling i Egeparken mellem to kriminelle grupper. Han blev ramt af skud og døde. Arkivfoto

Flere beboere i Vollsmose har en oplevelse af, at politiet ikke prioriterer sagen om drabet på Abdinur Mohammed Ismail, og at der ikke bliver lavet den nødvendige efterforskning, når der igen blev skudt i bydelen den 14. november. Vollsmose Avisen har forholdt vicepolitiinspektør Richard Jakobsen fra Fyns Politi beboernes kritik.

Hvorfor er gerningsmanden bag drabet på Abdinur ikke fundet endnu?
- Vi efterforsker drabet på Abdinur Mohammed Ismail meget intenst. Vi har helt fra start haft rigtig mange medarbejdere på sagen, og det har vi også stadigvæk. Det er en meget højt prioriteret sag hos Fyns Politi, hvor vi vender hver en sten. Det vil jeg meget gerne understrege. Det betyder også, at vi grundigt undersøger alle de henvendelser, vi får fra beboerne i området. Men vi har brug for, at endnu flere står frem med den viden, de har. Også selvom man måske selv tænker, at det ikke er interessant information, så kan det være den lille brik, vi står og mangler. Vi skal kunne dokumentere det hele i retten efterfølgende, så vi har brug for så mange konkrete informationer og beviser som muligt. Vi er selvfølgelig kede af, at beboerne har en oplevelse af, at vi ikke prioriterer sagen, og at vi ikke gør alt, hvad vi kan for at finde drabsmanden. Når man kan have den oplevelse, så hænger det måske sammen med, at det ikke er alt i efterforskningen, vi kan gå ud offentligt og fortælle om. Der er vi simpelthen nødt til at holde kortene lidt tæt til kroppen, så de kriminelle ikke får mulighed for at ødelægge efterforskningen.

LÆS OGSÅ: Beboere kræver tryghed og konsekvenser for kriminalitet

Politiet har ikke formået at skabe tryghed i Vollsmose, og nu er der igen blevet skudt i bydelen. Er politiet ligeglade med beboerne?
- Vi gør alt, hvad vi kan for trygheden i Vollsmose. Vi er massivt til stede i bydelen. Vi kører ekstra patruljer, og vi har en tæt dialog med både beboere og mange andre samarbejdspartnere. Vi er til stede i et ret stort omfang, så vi er bestemt ikke ligeglade med beboerne. Deres tryghed ligger os meget på sinde, og det skal være trygt at bevæge sig rundt der, hvor man bor. Men vi er meget afhængige af, at beboerne er vores øjne og ører i området. Det betyder, at hvis man ser eller hører det mindste, der virker mistænkeligt eller utrygt, så skal man kontakte politiet. Også hvis man bare har en dårlig mavefornemmelse af, at der er optræk til noget. Vi vil hellere have, at man tager fat i os en gang for meget end en gang for lidt.

Det er ikke rimeligt, at skudvekslinger mellem kriminelle grupperinger skal være hverdag i Vollsmose. Hvad vil politiet gøre for at skabe tryghed fremadrettet?
- Vi følger situationen tæt hele tiden. Men det bandemiljø, vi efterforsker i, er et meget lukket miljø, hvor meget få har lyst til at stå frem. Derfor kan jeg heller ikke understrege nok, at hvis man har den mindste oplysning - både i forbindelse med skyderiet den 24. juni og det seneste skyderi den 14. november - så vil vi gerne høre det. Når man som beboer ser politiet i området, så gå endelig hen og snak med os. Det kan måske også afhjælpe noget af den utryghed, nogen måske føler i øjeblikket. For vi har massivt fokus på både efterforskning og på trygheden i Vollsmose.

Seneste Artikler

Børn ved byggepladser og kriminelle grupper bekymrer politiet

Læs mere

Det kan være ensomt at sugardate og sælge sex: Man behøver ikke være alene

Læs mere

Odinskolens yngste trækker i træningstøjet

Læs mere

Kend reglerne for at køre på el-løbehjul

Læs mere

Reportage: Fodboldpiger mødte Gellerup på grønsværen

Læs mere

I det seneste nummer af Vollsmose Avisen kan du blandt andet læse om, hvordan det står til med at skabe tryghed i bydelen - vi har blandt andet talt om emnet med Bjarne Puggaard fra Fyns Politi. Du kan også blive klogere på, hvordan projektet Nye Veje arbejder for at skabe mere livskvalitet blandt mennesker, som sælger og bytter sex.

Læs her