Spring navigation over

Gamle børnehuse skal lukkes for at bygge nye

Arkivfoto

Seks ud af syv børnehuse i Vollsmose skal om et par år lukkes, og der skal i stedet bygges tre nye daginstitutioner på H.C. Andersen Skolen. De nuværende børnehuse er nedslidte, og børnene fra Vollsmose skal i højere grad blandes med byens andre børn, lyder forklaringen.

Da den lovbestemte udviklingsplan for Vollsmose sidste år blev præsenteret og afslørede, hvilke boliger der skal rives ned i bydelen, påvirkede det også børnehusene i området. I planen kunne man se, at børnehusene i Granparken og Lærkeparken var markeret til nedrivning, og at fire yderligere muligvis også skulle fjernes. Nu er det så endegyldigt besluttet, at seks af Vollsmoses syv børnehuse skal lukkes, og at H.C. Andersen Skolen ombygges til tre nye integrerede børnehuse. Det sker af flere årsager.

Dels fødes der flere børn i Odense, og dels indgår børnehusene i puslespillet omkring, hvordan Vollsmose skal indrettes fysisk og bygningsmæssigt de kommende år. Her ligger mange af børnehusene for eksempel, hvor den formodede letbane etape 2 skal være. Så handler det også om i hvor god stand og hvor bevaringsværdige, børnehusene er. Ifølge Odense Kommune er alle børnehusene i Vollsmose forholdsvist slidte og gamle. Derudover skal kommunen efterkomme et lovkrav om, at højst 30 procent af de nye børn, der i løbet af et år begynder i samme daginstitution, må have adresse i et socialt udsat boligområde. Det er et lovkrav, der påvirker institutionerne i Vollsmose.

En løsning på et lovkrav
Beslutningen blev taget i sidste uge af fem af byrådets partier, der har afsat 109 millioner kroner til nye rammer for Odenses vuggestue- og børnehavebørn. Aftalen indebærer blandt andet, at der i 2021 oprettes flere vuggestuepladser i Børnehuset Kildegården i Odense NØ, at H.C. Andersen Skolen ombygges til tre børnehuse i 2022-23, at alle børnehuse i Vollsmose - pånær Atlantis i Birkeparken - lukkes fra 2023 og frem til 2030, og at Atlantis ombygges til ny legestue og gæstedagpleje.

Børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen håber, at først lukning og så åbning af nye børnehuse kan bidrage til en mere blandet sammensætning af børn i Vollsmoses institutioner.

- Nogle af de nuværende børnehuse ligger så langt inde i Vollsmose, at det kan være svært at trække familier fra andre dele af byen til. Men ved at udvide Kildegården uden for Vollsmoses firkant og bygge tre nye børnehuse på H.C. Andersen Skolen, der ligger i et område med rækkehuse og tæt ved den vej, folk alligevel er vant til at køre til Biltema og Bauhaus, så tror jeg på det, siger hun til Fyens Stiftstidende.

Seneste Artikler

Beboere bekæmper madspild

Læs mere

Ny klinik skal forbedre seksuel sundhed

Læs mere

Skoletandpleje vil bekæmpe huller i mælketænder

Læs mere

Forestilling om Aladdin er under opsejling

Læs mere

Første årgang på Odinskolen er startet

Læs mere

En ny klinik for seksuel sundhed, bedre tandbørstning og til kamp mod madspild. Det er nogle af historierne i i dette nummer af Vollsmose Avisen. Avisen holder nu pause indtil august.

Læs her