Spring navigation over

Børn udebliver fra aktiviteter på trods af genåbning

Fritidsvejleder Abdel Salam oplever, at mange børn i Vollsmose endnu ikke deltager i fritidsaktiviteter på trods af, at de fleste aktiviteter er igang igen. Arkivfoto: Jørgen Gregersen

Send trygt børn og unge ud i foreningerne igen. Det er budskabet fra fritidsvejleder, der mener oplysning er nøglen til at få fat i børn og unge igen.

I over to måneder har alle de frivillige foreninger i Vollsmose været lukket ned på grund af coronavirus. Men nu er de med restriktioner ved at være i omdrejninger igen. Dog er børn og unge i Vollsmose ikke mødt så talstærkt frem som før krisen, og det er der flere grund til, ifølge fritidsvejleder i Odense Kommune, Abdel Salam.

- For det første tror jeg, det skyldes en frygt hos forældrene, der måske mangler viden om coronavirus og den gradvise genoplukning af samfundet. Og dernæst nærmer sæsonen sig sin afslutning i flere idrætsgrene som svømning, boksning og taekwondo, forklarer han.

Oplysning og tålmodighed

Fritidsvejlederen ser derfor oplysning som nøglen til at få flere børn og unge til igen at møde op i foreningerne.

- Vi vil blandt andet tage rundt på skolerne og i det hele taget der, hvor de unge er, og oplyse om, at man trygt kan møde op i foreningerne. Der vil man også få at vide, hvilke restriktioner man skal være opmærksom på. Det kan blandt andet være at holde afstand og ikke være for mange samlet på et lille område, fortæller han.

Abdel Salam er ikke i tvivl om, at man nok skal få fat i de unge og gøre dem interesseret i at møde op i foreningerne igen.

- Vi må væbne os med lidt tålmodighed. For der er for mig at se ingen tvivl om, at mange unge har set frem til, at foreningerne ville åbne igen. Vi skal sørge for, at børnene og deres forældre får den oplysning, der gør, at de er trygge ved at møde op. Så skal de nok komme, lyder det fortrøstningsfuldt fra fritidsvejlederen.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her