Spring navigation over

Pædagoger og frivillige er på gaden i Vollsmose

Pædagoger vil møde børn og forældre udendørs i Vollsmose for at give inspiration til aktiviteter. Arkivfoto

I løbet af påskeferien vil pædagoger, SPP og boligsociale medarbejdere være til stede udendørs i Vollsmose. Pædagogerne vil blandt andet møde børn og forældre og give inspiration til aktiviteter.

Påskeferien står for døren, men restriktionerne i forbindelse med coronavirussen fortsætter. Og når børnene ikke har deres sædvanlige kammerater at lege med eller byens tilbud at blive underholdt af, så kan det være svært at blive ved med at finde på, hvad man skal foretage sig. Derfor vil læringsmiljøpædagoger Nord fra Odense Kommunes dagtilbud være til stede rundt omkring i Vollsmoses parker op til påske.

Pædagogernes fokus er at hilse på 0-5-årige børn og deres forældre for at få børnenes perspektiv i denne tid og give børn og forældre idéer til aktiviteter, hvis de selv er løbet tør for inspiration.

- Vi arbejder altid med at skabe et godt børnemiljø - men lige nu kan det ikke lade sig gøre i børnehusene, så derfor rykker vi ud af de vante rammer til der, hvor familierne befinder sig. Forventningen til tiltaget er, at vi kan være med til at give forældre og børn nye handlemuligheder under COVID-19-nedlukningen, siger Aase Marie Jensen. Hun er leder af Børneinstitution Abildgaard, der dækker fem børnehuse i Vollsmose.

Pædagoger finder nye måder

Den nye hverdag skaber et særligt pres på mange familier, som også skaber et behov for ekstra støtte til nogle familier. Derfor har lærere, pædagoger og børnehusledere den seneste tid kontaktet alle familier i Odense for at høre, hvordan familien trives med de meget forandrede vilkår og for at finde ud af, om der eksempelvis er behov for nødpasning. Et tilbud, der også gælder i hele påskeferien.

Forældres mulighed for at snakke med en fagperson er altså også tilstede, når pædagoger foreløbig til og med den 8. april er ude at gå omkring legeområderne i Vollsmoses parker.

- Efter tre uger derhjemme kan det være svært at blive ved med at holde gejsten oppe og finde på nye ting at lave med sine børn. Nogle familier kan være pressede i krydsfeltet mellem hjemmepasning og hjemmearbejde, eller at man er mange mennesker på få kvadratmeter. Derfor er jeg vild med, at en gruppe medarbejdere finder på en ny måde at gøre deres arbejde og dermed hjælper familierne gennem en svær tid, lyder det fra børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen.

Frivillige går ud for at hjælpe

Også medarbejdere fra SSP og Vollsmose Sekretariatet samt frivillige beboere har denne uge været rundt i Vollsmoses parker for at få en snak med beboere og oplyse om, hvilke forholdsregler man skal tage for at forebygge smittespredning.

Rihab Shahin fra Bøgeparken er en af de beboere, der har været rundt i området og også vil være ude og møde beboere i påskeferien. Det gør hun for at være med til at passe på børnene og støtte forældrene.

- Det er hårde tider lige nu, og mange forældre er pressede. Nogle har måske ikke så meget viden om situationen, så vi siger hej, får en snak og giver viden videre. Vi viser også, at vi er der for at hjælpe og støtte, fortæller hun.

Hun har bemærket, at færre børn, unge og voksne opholder sig udendørs nu end for et par uger siden. Men nogle skal stadig huskes på, at det er nødvendigt at holde afstand og for eksempel ikke kramme.

- Det ligger jo meget i vores kultur at kramme, så det er uvant at skulle holde afstand. Det er vigtigt, at vi passer på hinanden, selvom vi bekæmper noget, man ikke kan se. Så er det dejligt, at vi kan snakke med hinanden om den frygt, man kan gå rundt med lige nu, fortæller hun.

Både frivillige, SSP og boligsociale medarbejdere vil gå rundt i Vollsmose i påskeferien.

Seneste Artikler

En hyldest til centervagten

Læs mere

Bayoumi vil inspirere unge til at drømme stort

Læs mere

Mit møde med Vollsmose

Læs mere

Stemmer fra byen

Læs mere

Walid levede for at hjælpe andre

Læs mere

I det seneste nummer af VollsmoseAvisen kan du blandt andet møde musikeren Bayoumi, der gerne vil inspirere unge i Odense til at følge deres drømme. Du kan også læse om centervagten på Vollsmose Torv, du kan lære at lave dine egne lysglas og lære at bage nordiske kæmpeklejner. 

Læs her