Spring navigation over

Litteraturpatruljen anbefaler: Den fortabte helt

Bogomslag "Olympens Helte" - Bogen er skrevet af Rick Riordan

'Den fortabte helt' er en spændende fantasy-bog om venskaber.

Tekst: Halima Aweys Jeylaani Macow, borgerjournalist og elev i Abildgårdskolens Litteraturpatrulje

Jason er kommet til et fremmed sted. Han har ingen erindringer om sit liv, men han begynder så småt at huske ting, som han havde glemt. Han ankommer til Halvblodslejren, hvor han finder ud af, at han er søn af Neptun, som er en gud for hav og vand. Jason finder også ud af, at han skal fuldføre en mission med to af sine venner - Piper og Leo, der også er ’halvblods’. Piper er datter af Afrodite, som er kærlighedens og skønhedens gudinde. Leo er søn af Hefaistos, som er smede-, håndværks- og ildgud. Deres mission er at kæmpe mod kæmperne og undgå at moder Gaïa, som er jordgudinden, vågner op fra sin dybe søvn, da hun vil skabe ravage, og verden dermed kan risikere at blive udslettet.

Jeg synes, at bogen er utrolig spændende. Der er for eksempel tidspunkter i bogen, hvor der sker noget, som kan have store konsekvenser, hvor jeg måtte læse videre for at finde ud af, hvordan de tre venner ville reagere. Efter min mening handler bogen en del om venskab og om at stole på hinanden, som jo er vigtigt i mange situationer.

Olympens Helte: Den Fortabte Helt (bind 1)
Af Rick Riordan
602 sider
Forlaget Carlsen

Hvem er Litteraturpatruljen?

I hvert nummer af Vollsmose Avisen anbefaler Litteraturpatruljen fra Abildgårdskolen en bog, de har læst. Litteraturpatruljen består af elever fra de store klassetrin. Eleverne mødes et par timer en gang om måneden for at snakke om de bøger, de har læst. De anmelder desuden bøger og anbefaler dem på deres egen hylde på skolens læringscentret, hvor andre elever også låner bøger, og de læser også højt for skolens yngre elever. Formålet er at styrke fritidslæsningen og åbne elevernes øjne for litteratur. 

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her