Spring navigation over

De mindste er tilbage i skoler og børnehuse

Børnehusene og delvist skolerne i Vollsmose er genåbnet. Den forsigtige tilbagevenden foregår med masser af håndvask og udendørs leg og undervisning. Bekymrede forældre opfordres til at kontakte pædagoger og lærere.

Færre elever i klasseværelset, god afstand mellem bordene, forskudte mødetider, håndvask efter hvert frikvarter og ekstra meget leg og læring i Vollsmoses grønne områder. Det er noget af det, der nu fylder hverdagen for bydelens mindste børn. De er i denne uge tilbage til børnehuse og skoler.

Onsdag og torsdag startede forårs-SFO’en, 0. og 1. klasse så småt op igen. Og det er, ifølge indskolingsleder på Abildgårdskolen, Charlotte Rieck, forløbet rigtig fint.

- Børnene har taget så godt imod genåbningen og været glade. Vi har heldigvis rigtig god plads på skolen og fantastiske udeområder i Vollsmose, som vi kan bruge. Og lærerne har også gjort sig klar med vildt spændende undervisningsforløb udendørs, siger hun og fortæller, at skolen har været i kontakt med flere forældre, der har været bekymrede eller utrygge ved at sende børnene afsted.

-  Vi er rigtig godt forberedt på den helt nye skoledag, der venter børnene i denne corona-tid, og vi vil meget gerne forklare, hvordan vi tager vores forholdsregler, hvis man som forælder er bekymret, siger hun og minder om, at der er mødepligt for eleverne, medmindre de har symptomer på sygdom eller én i familien er konstateret smittet med corona.

Fra på mandag skal 2. til 5. klasse også tilbage til klasseundervisning i stedet for hjemmeundervisning.

Følger anbefalingerne

Også på H.C. Andersen Skolen er genåbningen for 0. og 1. klasse forløbet godt og trygt, fortæller skolebestyrelsens formand, Salem Said. Der er blandt andet masser af skiltning og afmærkninger på gulvet, så børn, forældre og personale kan holde sikker afstand.

- Skolen følger alle myndighedernes anbefalinger og har klaret det rigtig godt, siger han.

Også pasningen i Vollsmoses børnehuse er i dag startet op igen på stille og rolig vis. Her foregår dagene på en ny måde med restriktioner for rengøring, hygiejne og håndvask.

- Vi kommer selvfølgelig til at arbejde på en lidt anderledes måde. For eksempel skal forældrene aflevere børnene udenfor, vi har fjernet alt legetøj, der ikke kan vaskes, og vi har afmærket med rød tape i huset og markeringsspray ude på legepladsen, siger John Knudsen, som er daglig pædagogisk leder i Børnehuset Bøgelund.

Alle børn kan nu passes i deres børnehus, men det kræver tilmelding.

6.-10. klasse skal fortsat have undervisning hjemmefra, og afgangsprøver er aflyst. Odense Kommunes hjemmeside www.odense.dk/corona opdateres løbende, og forældre vil også få direkte besked i Aula, Mit Barn eller e-Boks, når der er nyt om situationen i deres barns daginstitution eller skole.

Seneste Artikler

En hyldest til centervagten

Læs mere

Bayoumi vil inspirere unge til at drømme stort

Læs mere

Mit møde med Vollsmose

Læs mere

Stemmer fra byen

Læs mere

Walid levede for at hjælpe andre

Læs mere

I det seneste nummer af VollsmoseAvisen kan du blandt andet møde musikeren Bayoumi, der gerne vil inspirere unge i Odense til at følge deres drømme. Du kan også læse om centervagten på Vollsmose Torv, du kan lære at lave dine egne lysglas og lære at bage nordiske kæmpeklejner. 

Læs her