Vietnamesisk nudelsuppe med kylling
27. september 2019Vejret indbyder til suppe. Derfor foreslår vi denne sunde og nærende vietnamesiske nudelsuppe.
Ifølge kalenderen starter efteråret den 1. september. Men hvis man i stedet kigger på den astrologiske kalender, så finder indvarslingen af efteråret sted i dagene omkring den 21. september - det vi kalder efterårsjævndøgn. Det er én af de to gange om året, hvor solen skinner direkte på ækvator, og det giver næsten lige meget lys og lige meget mørke på et døgn. Fænomenet kaldes på latin ’Equinox’ og fejres i mange kulturer - blandt andet den vietnamesiske. Vi fortsætter den vietnamesiske fejring af Equinox ved denne gang at foreslå en god, sund og nærende vietnamesisk ret, nemlig nudelsuppe. Det er en yderst populær spise i Vietnam og kommer i mange afskygninger. Vi har valgt en version med kylling. Velbekomme.
Det skal du bruge:
(2 personer)
300 g kylling
2 fed hvidløg
2-3 gulerødder
1 porre
20 g ingefær
2 tsk. rørsukker
2 spsk. fiskesauce
2 spsk æblecidereddike
Salt og peber
Tilbehør:
Forårsløg
Frisk mynte, koriander og basilikum
Lime
Rød chili
Sådan gør du: Skræl gulerødderne og skær dem i store tern på 2-3 cm. Rens og skyl porren og skær den i fine ringe. Skræl og snit ingefær og hvidløg. Varm lidt olivenolie i en gryde og svits grøntsagerne samt ingefær og hvidløg heri. Tilsæt suppen, fiskesauce, sukker og eddike og lad det simre i 10 minutter. Skær kyllingekødet i strimler, krydr med salt og peber og steg dem møre på en pande i lidt olivenolie. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken. Anret suppeskåle med nudler og kylling, Smag suppen til med salt og peber og hæld den over nudler og kylling. Server suppen med friske krydderurter, friskhakket forårsløg og friskhakket chili samt limebåde.