Vollsmoses bydelssøstre bryder svære tabuer
06. marts 2019 De 22 bydelssøstre udgøres både af kvinder med minoritetsbaggrund og etnisk dansk baggrund. De er uddannet af Vollsmose Sekretariatet og er dermed blevet klædt på til at hjælpe andre kvinder i Vollsmose.Den 8. marts samler Vollsmoses bydelssøstre andre kvinder i Vollsmose for at fejre kvindernes internationale kampdag og for at bryde tabuer med deres egne personlige historier.
Når over 100 kvinder fra Vollsmose samles den 8. marts i Vollsmose Bibliotek og Kulturhus er der både stærke, svære og modige fortællinger på programmet. Bydelssøstre i alle aldre står frem og fortæller andre kvinder beretninger fra deres eget liv. Ved at fortælle om deres egne oplevelser ønsker de at bryde med de tabuer, der er omkring svære emner som eksempelvis fysisk og psykisk vold, negativ social kontrol og omskæring af kvinder.
- Vi vil fortælle vores historier på godt og ondt. Vi vil sige sandheden, som den er uden filter for både at bryde med svære tabuer og oplyse andre kvinder. Vi vil stå frem for dem, der ikke selv kan, magter eller tør, siger Metha Aage Maul, der er bydelssøster i Vollsmose.
Udover de stærke beretninger fra bydelssøstrenes eget liv, vil der også være oplæg om kvinders historie gennem tiden, kvinders rettigheder, en dialog-runde og til slut musik og dans.
Kvindekamp hver dag
Det er ikke kun på kvindernes internationale kampdag, at bydelssøstrene har fokus på kvinders rettigheder og frihed til at bestemme over deres eget liv. De hjælper hver eneste dag andre kvinder i Vollsmose ved at støtte og styrke dem, så de bliver rustet til at hjælpe sig selv, deres børn og familie.
Det gør de i kraft af den uddannelse, de har fået i Vollsmose Sekretariatet, hvor de gennem et uddannelsesforløb på fem moduler blandt andet har lært om sundhed, demokrati, kvinders og børns rettigheder, ensomhed, seksualitet og prævention.
Om Vollsmoses bydelssøstre
- Bydelssøstrene er kvinder fra Vollsmose, der gør en frivillig indsats med at hjælpe andre kvinder i bydelen.
- Bydelssøstrene er blevet uddannet af Vollsmose Sekretariatet i november 2018 og har alle gennemgået en uddannelse på fem moduler.
- Bydelssøstrene hjælper andre kvinder i Vollsmose ved at tale med dem om de emner og problemer, der optager dem.
- Bydelssøstrene hjælper andre kvinder ved at tale med dem om eksempelvis børn, børneopdragelse, sundhed, demokrati, kvinders rettigheder, arbejde og uddannelse, ensomhed, seksualitet, prævention og andre emner eller udfordringer, der optager dem.
- Bydelssøstrene har fokus på at støtte andre kvinder, så de efterfølgende får styrken til at hjælpe sig selv, deres børn og familie.
- Læs mere om alle bydelssøstrene.