Spring navigation over

Sund og lækker wokret

Det er ikke altid nemt at finde tid til madlavning i en travl hverdag. Borgerjournalist og madentusiast Rene Agergaard drager inspiration fra Kina og kommer med sit bud på sund, lækker aftensmad, der er klar i en fart: nemlig en wokret.

Så er det tid til en wokret. En wok er en kinesisk gryde, der er rund i bunden, og som mest bruges til stegning. Den er især velegnet til hurtig tilberedning af friske råvarer. Wok-retter er derfor sundt, da en masse vitaminer bibeholdes på grund af den korte stegetid. Det er også hurtigt og nemt i en travl hverdag, og den særlige gryde har derfor bredt sig til resten af verden. Jeg kan godt lide wokretter, fordi der er meget smag og struktur i retterne. I denne ret har jeg brugt svinemørbrad, men det kan sagtens erstattes af andet kød. Man kan også helt undlade kødet og bruge andre grøntsager end i opskriften. Det er bare vigtigt, at man tilsætter grøntsagerne i den rigtige rækkefølge, så grove grøntsager, der kræver længere tilberedningstid, tilsættes først. Så bliver det hele færdigt samtidig.

LÆS OGSÅ: Koreanske pandekager

Sådan gør du: Afpuds mørbraden og skær den i skiver på omkring ½ cm eller brug andet kød i strimler. Krydr kødet med salt, peber og paprika og vend det i lidt mel. Sæt pastaen over, så den koger, mens du tilbereder kød og grøntsager. Varm olien i en wok og brun kødstykkerne sammen med rød karrypasta. Snit kål, forårsløg og syltet ingefær og del broccoli i buketter. Tilsæt først kål og derefter broccoli. Steg under omrøring, til grøntsagerne er møre, men stadig har bid. Vend den kogte pasta og resten af ingredienserne i wokken. Varm det hele godt igennem, smag til med krydderier. Drys til sidst hakket koriander og nødder over. Velbekomme.

Det skal du bruge:

(4 personer)
1 svinemørbrad eller cirka 500 g andet kød
Salt
Peber
Lidt mel
Lidt mild paprika
2 - 3 spsk. olivenolie
1 tsk. rød karrypasta
1 lime
1 lille spidskål
300 g broccoli
200 g fuldkornspasta
2 spsk. soja
1 tsk. syltet ingefær
1 bundt forårsløg

 

Pynt:

50 g cashewnødder eller sesamfrø
1 bundt koriander

LÆS OGSÅ: Oksekød i peanut- eller palmesauce

Seneste Artikler

Karl Johan-svampene vokser langs Vollsmose Allé

Læs mere

Foreninger mangler plads

Læs mere

Odense byder på en (u)hyggelig efterårsferie

Læs mere

Sally og Betty vil lave vidnesbyrd om Vollsmose

Læs mere

Retshjælpen søger beboere der skal genhuses

Læs mere

I det seneste nummer af Vollsmose Avisen sætter vi blandt andet fokus på, at mange foreninger i bydelen mangler plads. Du kan også læse vores guide til efterårsferien, og du kan se, hvilken overraskelse der gemmer sig i midten af avisen.

Læs her