Spring navigation over

Sund og lækker wokret

Det er ikke altid nemt at finde tid til madlavning i en travl hverdag. Borgerjournalist og madentusiast Rene Agergaard drager inspiration fra Kina og kommer med sit bud på sund, lækker aftensmad, der er klar i en fart: nemlig en wokret.

Så er det tid til en wokret. En wok er en kinesisk gryde, der er rund i bunden, og som mest bruges til stegning. Den er især velegnet til hurtig tilberedning af friske råvarer. Wok-retter er derfor sundt, da en masse vitaminer bibeholdes på grund af den korte stegetid. Det er også hurtigt og nemt i en travl hverdag, og den særlige gryde har derfor bredt sig til resten af verden. Jeg kan godt lide wokretter, fordi der er meget smag og struktur i retterne. I denne ret har jeg brugt svinemørbrad, men det kan sagtens erstattes af andet kød. Man kan også helt undlade kødet og bruge andre grøntsager end i opskriften. Det er bare vigtigt, at man tilsætter grøntsagerne i den rigtige rækkefølge, så grove grøntsager, der kræver længere tilberedningstid, tilsættes først. Så bliver det hele færdigt samtidig.

LÆS OGSÅ: Koreanske pandekager

Sådan gør du: Afpuds mørbraden og skær den i skiver på omkring ½ cm eller brug andet kød i strimler. Krydr kødet med salt, peber og paprika og vend det i lidt mel. Sæt pastaen over, så den koger, mens du tilbereder kød og grøntsager. Varm olien i en wok og brun kødstykkerne sammen med rød karrypasta. Snit kål, forårsløg og syltet ingefær og del broccoli i buketter. Tilsæt først kål og derefter broccoli. Steg under omrøring, til grøntsagerne er møre, men stadig har bid. Vend den kogte pasta og resten af ingredienserne i wokken. Varm det hele godt igennem, smag til med krydderier. Drys til sidst hakket koriander og nødder over. Velbekomme.

Det skal du bruge:

(4 personer)
1 svinemørbrad eller cirka 500 g andet kød
Salt
Peber
Lidt mel
Lidt mild paprika
2 - 3 spsk. olivenolie
1 tsk. rød karrypasta
1 lime
1 lille spidskål
300 g broccoli
200 g fuldkornspasta
2 spsk. soja
1 tsk. syltet ingefær
1 bundt forårsløg

 

Pynt:

50 g cashewnødder eller sesamfrø
1 bundt koriander

LÆS OGSÅ: Oksekød i peanut- eller palmesauce

Seneste Artikler

Abdi vil skabe positive fællesskaber for mænd

Læs mere

Forening vil bestøve børnehjerner med viden om bier

Læs mere

Dagbog fra Berlin

Læs mere

Nedlagt skole i Vollsmose står klar til at huse ukrainske flygtninge

Læs mere

Vollsmoses forandringer skal dokumenteres til eftertiden – og du kan hjælpe til!

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her