Nærpoliti: 2018 har været et roligt år i Vollsmose
05. februar 2019 Der har været færre anmeldelser af kriminalitet i Vollsmose i 2018 sammenlignet med 2017. Flere beboere føler sig desuden trygge. Foto: ArkivDer været mere ro på i Vollsmose i 2018, ifølge nærpolitiet i bydelen. Det viser også tallene for anmeldelser af kriminalitet.
Selvom Vollsmose i sidste uge trak overskrifter med en skudepisode i Bøgeparken i forbindelse med et internt opgør mellem lokale grupper, så er det trods alt ikke den type sager, der dominerer det forgangne år. I hvert fald ikke når politikommissær Per Franch kigger tilbage på året, der gik i Vollsmose.
- Vi oplever, at der har været mere roligt i Vollsmose i det seneste år, og det viser antallet af anmeldelser også. I alt er der sket et fald på 63 sager samlet for Vollsmose fra 2017 til 2018, fortæller Per Franch, politikommissær i Fyns Politi.
Det er især færre sager om butikstyverier, tyveri af nummerplader, hærværk og vold mod politiet, der er årsag til, at der samlet er sket et fald i antallet af anmeldelser i Vollsmose.
Færre anmeldelser i byen
Antallet af anmeldelser i Vollsmose lå i 2017 på samme niveau som i resten af Odense med 6,7 anmeldelser om året per 100 indbyggere. I 2018 er antallet af anmeldelser faldet både i Vollsmose og i hele Odense Kommune. Således var der i 2018 i gennemsnit 6,0 anmeldelser per 100 indbyggere i Vollsmose, mens tallet for hele Odense Kommune lå på 5,7 per 100 indbyggere.
LÆS OGSÅ: Politi og pædagogik går hånd i hånd
Flere beboere er trygge
Politiets årlige tryghedsundersøgelse, der udkom i december sidste år, viste desuden, at flere beboere følte sig trygge i Vollsmose sammenlignet med året før.
I Vollsmose er andelen af trygge beboere steget fra 59,8 procent i 2017 til 65,3 procent i 2018. Ifølge Per Franch er det særligt den massive indsats overfor banderne, der nu bærer frugt.
- Det har betydet meget for oplevelsen af tryghed i Vollsmose, at der ikke længere er bander, som manifesterer sig tydeligt i bydelen. For det er meget synligt for beboerne, at der foregår noget, når bandemedlemmer samler sig i grupper, holder med deres biler og viser sig med rygmærker, som vi har oplevet de tidligere år. Så skaber det utryghed, forklarer politikommissæren.
Forebyggelse er vigtigt
Hvad enten det handler om at bryde fødekæden til banderne eller bekæmpe kriminalitet generelt, så er forebyggelse en vigtig del af politiets arbejde. Det vil det også være i 2019.
- Fokus har været på - og er det også fremadrettet - at spotte bekymrende adfærd blandt de unge og sætte hurtigt ind ved førstegangskriminalitet. På den måde arbejder vi meget med det forebyggende arbejde og en tidlig indsats, fortæller Per Franch og forklarer, at politiet på den måde kan gribe ind, før der reelt er tale om, at der er blevet begået noget kriminelt.