Spring navigation over

Frivillige samler kræfter om lektiehjælp

Lektiehjælpere fra henholdsvis Vollsmose Bibliotek, Vollsmose Boxing og det nedlagte Community Center Vollsmose, CCV, har slået deres kræfter sammen om lektiehjælp til børn og unge på biblioteket.

Hvad enten man går i 4. klasse og har brug for hjælp til at øve diktatord, eller man er i gang med 3.g og skal læse op til eksamen, så er der hjælp at få på Vollsmose Bibliotek. Her tilbyder et korps på 20 frivillige lektiehjælp til børn og unge.

De frivillige er pensionis-ter og studerende, der brænder for at give andre en håndsrækning med for eksempel de tyske verber, brøkregningen eller den danske stil. Og hvor de før sad spredt på både biblioteket, i det tidligere CCV og i Vollsmose Boxing, så er de nu rykket sammen som et fælles team på biblioteket.

 

Behovet er ikke blevet mindre

- Nu er vi nået til et sted, hvor børn og unge virkelig kan få den hjælp, de har brug for, siger Meho Selman, der koordinerer lektiehjælpen på biblioteket og fortæller, at efterspørgslen på lektiehjælp ikke er blevet mindre over de senere år, selvom der siden 2014 også har været lektiehjælp lokalt på skolerne.

- Vi er glade for, at vi nu med et fælles hold af lektiehjælpere er flere til at løfte opgaven. Så kan vi også i perioder med stor efterspørgsel på lektiehjælp bedre give lige præcis den håndsrækning, der er behov for, siger Meho Selman.

 

Skolearbejde og fællesskab

Shahbaz Aslam, cheftræner i Vollsmose Boxing, ser fordele for både børnene, de unge og lektiehjælperne i det nye koncept.

- Der er rigtig gode rammer for lektiehjælp på biblioteket, og så er det meget synligt for børnene. Det håber jeg kan trække flere til, siger cheftræneren og pointerer, at det udover en støtte til skolearbejdet samtidig er et godt fællesskab, hvor børn og unge kan møde hinanden.

LÆS OGSÅ: Egon har en plan med lektiehjælpen

Men for lektiehjælperne er det også et plus at være en del af et større hold, ifølge Shahbaz Aslam.

- Når lektiehjælperne sidder samme sted, kan de udveksle gode idéer. På den måde bliver vi alle sammen hele tiden bedre, siger han.

Lektiehjælp på biblioteket

Der er åben lektiehjælp på biblioteket for skolebørn til og med 7. klasse hver mandag, tirsdag og onsdag kl. 15.30 - 18.30. Går man i 8., 9. og 10. klasse eller på en ungdomsuddannelse, skal man bestille tid til at få hjælp individuelt eller i små grupper via www.odensebib.dk/page/lektiehjaelp

Seneste Artikler

Abdi vil skabe positive fællesskaber for mænd

Læs mere

Forening vil bestøve børnehjerner med viden om bier

Læs mere

Dagbog fra Berlin

Læs mere

Nedlagt skole i Vollsmose står klar til at huse ukrainske flygtninge

Læs mere

Vollsmoses forandringer skal dokumenteres til eftertiden – og du kan hjælpe til!

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her