Falsk pasta carbonara
19. januar 2019Spaghetti med bacon og fløde eller fettuccine, pancetta og æggeblommer? Opskriften på pasta carbonara deler vandene. Her byder madentusiast og borgerjournalist Rene Agergaard ind med en opskrift på falsk pasta carbonara - en nem og billig ret, der smager fantastisk.
Dette er en virkelig nem og billig ret her til januar. Men man skal passe på, hvis der er italienere i nærheden, da det er en ret, de virkelig har meninger om. I Syditalien tror jeg, du kan blive smidt ud af byen, hvis du kommer fløde i, mens de i Norditalien er lidt mere tolerante. Generelt koger vi også pastaen for meget i Danmark. I min opskrift har jeg nok lavet så mange fodfejl, at det er lige til en landsforvisning. Men jeg synes, det er en dejlig ret, der har lidt ekstra kalorier her til de kolde måneder. Desuden er det en billig ret, og så er det nemt at lave.
Der er dem, der mener, at den originale opskrift kun laves med pancetta, æg, revet ost (oftest pecorino romano), sort peber og pasta.
Men jeg har lavet min egen falske udgave.
Det skal du bruge:
200 gram god bacon
1 finthakket løg
1 bundt fintskåret forårsløg
3 fed presset hvidløg
1 spsk. smør
1 dl fløde
200 g tørret pasta
Peber
Revet ost (gerne parmesan)
Sådan gør du: Skær bacon i små tern og steg det sprødt. Læg det sprødstegte bacon til side på fedtsugende papir. Kom smørret oveni fedtstoffet fra bacon og steg resten af tingene heri, mens du koger pastaen efter anvisningen på pakken. Tilsæt fløde og det sprødstegte bacon til blandingen på panden. Når pastaen er færdig, hældes vandet fra, der må gerne være lidt vand tilbage. Saucen hældes over pastaen, og der drysses godt med peber og revet ost.