Spring navigation over

Carina slog hul i lægernes dom

Carina Pedersen (th.) fra Egeparken træner med instruktør Eva Schultz i Vollsmose Boxing hver onsdag og fredag. Det har hjulpet på en slem knæskade.

Et ødelagt knæ og en smadret menisk bandt i flere måder Carina Pedersen til hendes lejlighed i Egeparken. Nu har boksefitness vendt hendes liv 180 grader, så hun igen kan løbe.

Et banalt fald over en kantsten i Egeparken for seks år siden fik fatale følger for Carina Pedersen. Hendes knæ og menisk blev ødelagt. Lægernes besked til hende var nedslående: Vi kan måske redde dit knæ, men du kommer aldrig til at dyrke sport, og du kan godt glemme alt om nogensinde at komme til at løbe.

- Jeg var helt slået ud. Og hvad værre var, så kunne jeg næsten ikke komme rundt. Jeg skulle gå med en skinne, der sad fast med 18 skruer i et halvt år. Jeg havde så stærke smerter, at jeg var på morfin, fortæller Carina Pedersen.

Faktisk var hendes situation så svær efter faldet, at lægerne foreslog hende et halvt år på plejehjem for at komme til hægterne. Men det sagde hun bestemt nej til.

- Jeg ville hjem til lejligheden på tredje sal i Egeparken, siger hun. Og det kom hun. Problemet var bare, at hun ikke rigtig kunne foretage sig noget. Ud af lejligheden var hun ikke i stand til at komme.

- Som tiden gik, blev jeg mere og mere desperat. Så jeg var nødt til på en eller anden måde at forsøge at komme ud af lejligheden. Med mit halstørklæde fik jeg bundet krykkerne om på ryggen, og så humpede jeg på et ben ned ad trappen, husker Carina Pedersen.

Det lykkedes at komme ned og ud at få noget luft, og hun kom også op ad trappen igen. Hårdt var det, men dog en begyndelse.

LÆS OGSÅ: 'En god bokser er et godt forbillede'

 

Kunne droppe medicin

Vendepunktet for Carina Pedersen kom, da hun en dag i sensommeren sidste år så et opslag fra Vollsmose Boxing om, at instruktør Eva Schultz startede boksefitness for kvinder. Carina Pedersen ville give det en chance, selvom hun ikke var alt for optimistisk:

- Jeg er trods alt 54 år, og da vi startede, var jeg bestemt ikke i god form. Jeg kunne for eksempel ikke løbe rundt med de andre, men kun gå.

Lidt efter lidt kunne hun mærke en forandring. De mange forskellige øvelser med blandt andet løb, skyggeboksning og løft af vægte, gjorde deres virkning. Efter to-tre måneder kunne Carina Pedersen gøre lægernes ord til skamme.

- Jeg kunne igen løbe - ikke stærkt, men dog løbe. Det var heller ikke længere nødvendigt med den blodtryksmedicin, som jeg ellers har måttet tage i 10 år. Jeg havde også lige smidt syv kilo. Det var en fantastisk fornemmelse, lyder det fra motionsbokseren, der dog stadig har lidt problemer med sit stofskifte.

 

Bedre livskvalitet

Også instruktør Eva Schultz har tydeligt kunnet iagttage, hvor meget bedre Carina Pedersen har fået det, siden hun startede med træningen.

- Hun virker gladere og har langt mere overskud. Jeg tror simpelthen, hendes livskvalitet er blevet forbedret, siger Eva Schultz, der glæder sig over Carinas udvikling.

For ud over at træningsøvelserne skal forbedre kvindernes muskulatur, skal træningen også være med til at styrke deres selvværd, så de får mod til at gøre nogle ting, de ikke troede, de kunne.

- Carina er et fint eksempel på, at det heldigvis er lykkedes, siger Eva Schultz.

LÆS OGSÅ: Eva skal lokke kvinder i ringen

Tæt på børnebørnene

Carina Pedersen har sammen med sin mand boet i Vollsmose i 11 år. Hun er meget glad for den rummelige lejlighed og håber på at blive boende. Hendes datter bor nemlig også i Egeparken med sine to børn, og dem vil Carina meget gerne være tæt på.

Selvom børnebørnene betyder meget, er der dog ingen tvivl om, at boksefitness indtager en stor plads i Carina Pedersen liv. Træningen onsdag og fredag går hun meget nødig glip af.

- Jeg tør simpelt hen ikke, siger Carina Pedersen, der i øvrigt ser frem til noget ganske bestemt:

- Mit næste møde med lægerne på Odense Universitetshospital, når de ved selvsyn opdager, hvor meget bedre jeg har fået det, og at jeg er blevet i stand til at løbe.

Seneste Artikler

Abdi vil skabe positive fællesskaber for mænd

Læs mere

Forening vil bestøve børnehjerner med viden om bier

Læs mere

Dagbog fra Berlin

Læs mere

Nedlagt skole i Vollsmose står klar til at huse ukrainske flygtninge

Læs mere

Vollsmoses forandringer skal dokumenteres til eftertiden – og du kan hjælpe til!

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her